Yönetici, apartmanı karantinaya aldı! Geceleri kameradan izliyor

Rize'de apartman yöneticisi olan İsmail Kazdal, binayı karantinaya aldığını, gündüzleri girişte nöbet tuttuğunu, akşamları da kameradan takipte olduğunu söyledi. 

YAŞAM 21.08.2020, 11:55
Yönetici, apartmanı karantinaya aldı! Geceleri kameradan izliyor

Rize'de Müftü Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında gönüllü karantina uygulandığı öğrenildi. 

Apartman yöneticisi olan İsmail Kazdal tarafından verilen karar sonucu hayata geçirilen karantinada, zorunda kalmadıkça giriş ve çıkışlara müsaade edilmiyor.

216 vatandaşın ikamet ettiği binanın giriş bölümünde ateş ölçümü gerçekleştiriliyor. Çocuklarında dışarı çıkarak çok kısa bir süre oyun oynamalarına müsaade ediliyor. 

Apartman yöneticisi Kazdal, elini taşın altına koyduğunu belirterek, hem devlete hem de sağlık görevlilerine katkı sağlamak istediklerini, bu nedenle karantina uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi.

Binada giriş ve çıkışları kontrol altına aldıklarına dikkat çeken Kazdal, kendi karantinalarını uyguladıklarını, önce apartman sakinleri tarafından bu karara tepki gösterildiğini ancak şu an herkesin tedbirlere uyduğunu anlattı.

Kazdal, mecburi olmadıkça hiç kimsenin dışarı çıkmadığını ve binaya hiç kimsenin girmesine izin vermediklerini belirterek, apartmana giren kişilere ateş ölçümü yapıldığını ve dışarı çıkan kişilere de maske takmaları için uyarı yaptıklarını ifade etti.

Gerekli tedbirleri aldıklarını ve apartmanda herhangi bir problem yaşanmadığını aktaran Kazdal, işinin olması durumunda eşinin girişte nöbet tuttuğunu, akşamları da kameradan izlediğini kaydetti. 

Apartman sakinlerinden Emrullah Kalça, yöneticiye teşekkürlerini sunarak, herkesin sağlığı için çok önemli bir karar verdiğini belirtti.

Yorumlar (0)