Vaniköy Camii yangınının nedeni açıklandı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Vaniköy Camii'nde çıkan yangının nedeni belli oldu.

YAŞAM 17.11.2020, 13:25 17.11.2020, 13:33
Vaniköy Camii yangınının nedeni açıklandı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Vaniköy Camii'nde 15 Kasım günü yangın çıkmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, söz konusu yangının sebebine dair hazırlanan İstanbul İtfaiyesi raporunda sona gelindi. Söz konusu rapor, İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan araştırmalar neticesinde hazırlandı. 

Raporda, tesisat kablolarında elektriksel ısınma meydana geldiği, bu nedenle yangın çıktığı ifade edildi. 

İstanbul İtfaiyesi raporunda şu ifadelere yer verildi:

"Lojmanda yaşayan vatandaşlar bir koku algılamış, bunun üzerine güney cephede bulunan yalının teknik personeli tarafından Vaniköy Camii'nin dâhiline bakılmıştır. Yapılan kontrol sonucunda elektrik sigortalarının kapatıldığı belirlenmiştir. Çevrede gerçekleştirilen inceleme sonucunda yangının çıkış noktasının, Vaniköy Camii'nin girişine göre sol asma katta bulunan ikinci pencere civarı olduğu saptanmıştır.

Burada gerçekleştirilen incelemede, Vaniköy Camii'nin girişine göre sol duvarda elektrik dağıtım panosunun yer aldığı fark edilmiştir. Elektrik dağıtım panosunun devamında bulunan pencere boşluğunda ise klima ünite tesisatı, kamera kayıt cihazı ve elektronik ses sisteminin yer aldığı anlaşılmıştır.

Çoklu elektrik tesisat kablolarının buradan dağıldığı ve ahşap kaplamaların arasından geçtiği görülmüştür. Söz konusu kablolarda elektriksel ısınma meydana geldiği, bunun üzerine izolasyonlarının alev aldığı fark edilmiştir. Daha sonra alevlerin ahşap kaplamalara ve çatıya sıçradığı, ardından binayı tamamen kapladığı tespit edilmiştir. Vaniköy Camii'nde çıkan yangının nedeninin bu olduğu anlaşılmıştır."

Yorumlar (0)