Türkiye'nin Oscar adayı vizyona giriyor

Türkiye'nin Oscar adayı 'Bağlılık Aslı' 20 Eylül'de sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

YAŞAM 25.08.2019, 15:30
Türkiye'nin Oscar adayı vizyona giriyor

Türkiye'nin 2020 yılında verilecek Oscar ödülleri (Akademi Ödülleri) için "Yabancı Dilde Uluslararası Uzun Metraj Film" adayı olarak belirlenen "Bağlılık Aslı" filmi 20 Eylül'de beyazperdeye yansıyacak.

Türkiye'nin 2020 yılında düzenlenecek 92. Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayı olarak belirlenen "Bağlılık Aslı" filminin ilk fragmanı sinemaseverlerin ilgisine sunuldu.

Semih Kaplanoğlu’nun hem yönetmenlik koltuğunda oturduğu hem de senaryosuna imzasını atttığı "Bağlılık Üçlemesi"nin ilk filmi olan "Aslı"nın afişi de sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 13 kişilik seçici kurul tarafından "Yabancı Dilde Uluslararası Uzun Metraj Film" dalında Oscar adayı gösterilen filmde başrol oyuncuları Kübra Kip ve Ece Yüksel'in yanı sıra Umur Kurt, Almina Kavcı, Merve Şeyma Zengin, Jale Arıkan ve Osman Alkaş rol alıyor.

Kaplan Film ve Sinehane ortak yapımı olarak hayata geçirilen filmin görüntü yönetmenliğini ise Andreas Sinanos yapıyor.

Film, modern dünyada kadın ve anne olmanın yarattığı açmazlarla bu durumun kadınların yakın çevreleriyle olan ilişkilerine yansımalarını beyazperdeye yansıtıyor.

Anjelika Akbar'ın müzik direktörlüğünü yaptığı film, 20 Eylül'de vizyona girecek.

"Bağlılık Aslı" filminin konusu ise özetle şu şekilde:

"Doğumdan sonra işe başlamak için bebek bakıcısı arayan Aslı, uzun uğraşlardan sonra genç bir bakıcı bulur. Bebek bakıcısı Gülnihal'in de bir bebeği vardır. Gülnihal'in gelişiyle Aslı kendinden bile gizlediği sırlarıyla yüzleşmeye başlar."

Yorumlar (0)