Türk Kahvesi Günü'ne özel araştırma

Kahve Dünyası, Dünya Türk Kahvesi Günü'ne özel bir çalışma yaptı. Yapılan araştırmanın sonuçlarına bakıldığında Türk kahvesi en çok Marmara Bölgesi'nde, en az ise Güneydoğu Anadolu bölgesinde içiliyor.

YAŞAM 04.12.2019, 16:13 04.12.2019, 16:18
Türk Kahvesi Günü'ne özel araştırma

Kahve Dünyası, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü için bir araştırma yayımladı. Türkiye’nin tüm bölgelerini kapsayan çalışma için, nüfusun en kalabalık olduğu 26 şehirde, 18 yaş ve üzeri 1615 kişiyle görüşüldü. Araştırmaya katılan vatandaşların en çok tercih ettiği kahve çeşidi yüzde 77 ile Türk kahvesi oldu ve her 100 kişiden 95’i Türk kahvesini sevdiğini belirtti.

En çok Marmara'da

Genel katılımcılar arasında en fazla Türk kahvesi içenler yüzde 80 ile Marmaralılar. Son sırada ise yüzde 12 ile Güneydoğu Anadolu bulunuyor. Türkiye genelinde günde içilen Türk kahvesi ise ortalama bir fincan olarak tespit edilmiş.

Türk kahvesi sohbet demek

Yapılan araştırmada katılımcılara, Türk kahvesinin kendileri için ne anlama geldiği sorusu da yöneltildi. Türkiye genelinde her 100 kişiden 63’ü bu soruya karşılıklı sohbet yanıtını verirken Güneydoğu Anadolu’daki katılımcıların ise yüzde 100’ü Türk kahvesi denildiğinde akıllarına karşılıklı sohbetin geldiğini söyledi.

Araştırmadan çıkan diğer enteresan sonuçlar ise şöyle:

Her 100 kişiden 73’ü Türk kahvesini "köpüklü" içiyor.

Türk kahvesinin yanında en sevilen tatlı yüzde 42 ile çikolata.

Türk kahvesi 100 kişiden 55'i tarafından orta şekerli tercih ediliyor.

Gün boyunca yemeklerin ardından tercih edilen Türk kahvesi, en fazla akşam saatlerinde içiliyor.

Yorumlar (0)