Turizm personelinin aşılanmasına ilişkin önemli açıklama

Güvenli Turizm Sertifika Programı çerçevesinde yapılan aşı programıyla bütün turizm personelinin aşılanmasının, yeni yaz sezonundan önce bitmesi bekleniyor.

YAŞAM 09.04.2021, 09:52 10.04.2021, 13:55
Turizm personelinin aşılanmasına ilişkin önemli açıklama

2020'de pandemiden oldukça olumsuz etkilenen turizmin, 2021’de aşı ile beraber alınacak önlemlerle yukarı doğru bir ivme kazanacağı düşünülüyor.

Turizmcilerin aşılanması başladı

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle, turizm sektöründe çalışan personelin aşılanma çalışmalarının başladığı açıklandı.

Aşılama takviminin havaalanları, havayolları, seyahat acenteleri, konaklama tesisleri ve çalışanlarının dışında gezi rehberlerini de kapsadığı açıklanırken bütün turizm çalışanının, aşılanma çalışmalarının yaz sezonundan önce tamamlanacağı aktarıldı.

Yapılan açıklamada, 2020’nin Haziran ayında devreye sokulan Güvenli Turizm Sertifika Programı'ndan bugüne etkin güvenlik ve sağlık adımlarının atıldığı belirtilirken turizmin güvenli biçimde sürdürülebilmesi kapsamında gerekli olan bütün adımların atıldığı açıklandı.

Turizm destinasyonu açısından dünyanın en güvenli ülkesi olma hedefiyle hareket eden Türkiye'nin, pandemi ile mücadele sonrası turizmi güvenilir hâle getirme faaliyetlerine, Güvenli Turizm Sertifika Programı'nı güçlendirerek devam ettiğine dikkat çekildi. 

Yorumlar (0)