Sivas pastırması tescillenmek için gün sayıyor

Tadı ve lezzetiyle kendi farkını ortaya koyan Sivas pastırmasının coğrafi işaret kapsamında değerlendirilmesi için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapıldı.

YAŞAM 22.09.2021, 16:45 22.09.2021, 17:36
Sivas pastırması tescillenmek için gün sayıyor

 Doğal olarak beslenen hayvanların etinden faydalanarak lezzet konusunda iddialı pastırmalar üreten Sivaslılar bu konuda bir adım daha attı. Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu Sivas pastırmasının coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulunduklarını açıkladı.

 Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Türkiye’nin her tarafında Sivaslı pastırma ustalarının olduğuna dikkat çekerek pastırmalar arasında lezzet anlamında değişiklikler olduğunu ve bunun da üretimi usta ile ve hayvanın meralarda yediği otla alakalı olduğunu belirtti.

Sivas pastırmasını yapan ustaların Sivas’ın Kızılcaköy’lü olduğundan ve onların sayesinde pastırmacılık sektörünün çok geliştiğine vurgu yapan Hastaoğlu, Sivas’ta da 10 taneye yakın pastırma fabrikası olduğundan ve ileriki günlerde bu işi daha da geliştirecekleri açıklamasını yaptı.


“Başvuru yapıldı”
Hastaoğlu, coğrafi işaret tescili için başvuru yaptıklarını ifade ederek, “başvurumuz şu anda denetim aşamasında. Yakında Sivas’ımız adına bir tescilli ürün daha oluşacak. Sivas pastırmasının diğerlerine göre bir özelliği var. Sivas pastırmasının yapımında toz çemen kullanır. Tuz da çok önemli pastırmada, Türkiye’de olmayan Fadlum Köyü’nde üretilen fadlum tuzumuzu pastırmada kullanarak süper bir kaliteyi yakalamış durumdayız” diye konuştu.



Abdulkadir Hastaoğlu, ayrıca, ‘En iyi pastırma Sivas’ındır’ Herkes kendi diyerek iddiasını yineledi. Ayrıca ürünümüze güvenmesek bu girişimde bulunmayız. Kalite olarak bir numara Sivas diyorum” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)