‘Sazan sarmalı’ filmi gerçek oldu!

Bursa merkezli olmak üzere 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 21 kişilik dolandırıcı çete 'Sazan Sarmalı' operasyonu ile çökertildi.

YAŞAM 07.06.2022, 16:42 08.06.2022, 12:20
‘Sazan sarmalı’ filmi gerçek oldu!

Dolandırıcıların hedefinde bu sefer müteahhitler vardı. 16 kişiyi, 6 milyon lira değerinde dolandıran ve daha sonra elde ettikleri para ile rezidans kiralayıp çok lüks bir yaşam süren 21 kişinin dahil olduğu çete, 'Sazan Sarmalı' ismi verilen şafak operasyonu ile çökertildi. Operasyon kapsamında bir iş yerine de baskın düzenleyen polis, iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarından çete üyelerinin dolandırarak elde ettikleri paraları sayma ve paylaşma anına da ulaştı.

Müteahhitler, dolandırıcıların hedefinde!

İnşaat müteahhitleriyle iletişime geçen dolandırıcı çete üyeleri, piyasanın altında sundukları fiyat teklifiyle demir ve inşaat malzemesi satacaklarını vadetti. Çete üyeleri, müteahhitler ile pazarlık yaptıktan sonra demir satan firmalar ile iletişime geçerek belirtilen adreslere demir siparişi verdi. Alıcı kişilerle kurdukları paravan şirketine ait hesap bilgilerini paylaşan çete üyeleri, satıcı ile bağlantıya geçerek belirtilen adreslere demir siparişi verdi. Sipariş edilen demirin adrese sorunsuz geldiğini gören müteahhitler, bunun üzerine kendileriyle paylaşılan hesaplara fiyatta anlaştıkları parayı gönderdi. Alıcı ile satıcı arasında ortaya çıkan anlaşmazlık sonucunda dolandırıldığını fark eden müteahhitler, durumu hemen emniyet birimlerine bildirdi.

Bursa merkezli 4 ilde operasyon düzenlendi

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 16 farklı şehirde 21 kişinin dolandırıcılık suçuna karıştığı tespit edildi. Bunun üzerine dün gece saatlerinde, Bursa merkezli 4 il ve birçok ilçede eş zamanlı olarak belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda şüphelilerin 16'sı İstanbul'da, 1'i Ankara'da, 3'ü İzmir'de ve 1'i de Adıyaman'da olmak üzere toplam 21 şüpheli gözaltına alındı.

6 milyonluk vurgun!

Şüphelilere ait ev, işyeri ve araçlara baskın düzenleyen polisler, yapılan arama çalışmaları sonunda yarım kilo kadar esrar, 7 ruhsatsız tabanca, çok sayıda bilgisayar, sim kart ve cep telefonu ile 27 tane sahte 100 TL’lik banknot ele geçirdi. Şüphelilerin bu şekilde yaklaşık olarak 6 milyon değerinde vurgun yaptığı anlaşıldı. Dolandırıcılık suçuyla elde edilen parayla aldıkları tahmin edilen 4 araca ise savcılık talimatı ile el konuldu. 'Sazan Sarmalı' ismi verilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 21 şüpheli kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Dolandırıcılık ile lüks bir hayat yaşıyorlar

21 kişiden oluşan suç örgütünün, dolandırıcılık ile elde ettikleri parayla lüks bir yaşam sürdüğü anlaşıldı. Birçok farklı suçtan kaydı olan örgüt lideri O.G.'nin ise İstanbul'da aylık 9 bin lira değerinde kiralık bir ev tuttuğu, ayrıca bunun dışında günlük 700 ile 1000 lira arasında akaryakıt harcaması yaptığı tespit edildi.

Dolandırıcılar, paraları paylaşırken güvenlik kamerasına yakalanmış

Operasyon kapsamında bir iş yerine de baskın düzenleyen polis, iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarından çete üyelerinin dolandırarak elde ettikleri paraları sayma ve paylaşma anına da ulaştı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen 21 şüphelinin buradaki işlemleri hala devam ediyor.

Yorumlar (0)