Sağanak yağış devam edecek!

Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları sağanak yağışlı, Ardahan ve Kars çevreleri de kar yağışlı geçecek. Yağışlar Trakya'da kuvvetli olacak. Vatandaşların sel ve su baskını gibi hadiselere karşı dikkatli olması isteniyor.

YAŞAM 11.01.2021, 08:59 12.01.2021, 09:31
Sağanak yağış devam edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre; Türkiye'nin iç ve kuzey kesimleri parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve kuzeyi, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Batı Karadeniz, Çankırı ve Samsun çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacak. Ardahan ve Kars çevreleri kar yağışlı ve hafif karla karışık yağmurlu geçecek. Diğer yerler az bulutlu olacak. Sabah ve gece, doğu kesimlerde don ve buzlanma olayıyla beraber, doğu ve iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi olacak.

Hava sıcaklıkları

Doğu ve Orta Karadeniz kıyılarında 2-4 °C artacak, diğer yerlerde ciddi bir değişiklik görünmüyor. Türkiye genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 4-10 °C üzerinde seyretmeyi sürdürecek.

Rüzgâr

Rüzgâr güneybatı ve güney yönlerden hafif esecek ve ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara'nın güneyi, Batı Akdeniz, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgârın kuvvetli esmesi, yer yer ise kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli yağış

Yağışlar, gece saatleri sonrası Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olacağı (21-50 Kg/m2) değerlendirildiğinden sel ve su baskını gibi meydana gelebilecek olumsuzluklar için tedbirli ve dikkatli olunması isteniyor.

İllerde hava

İSTANBUL: 18°C
Çok bulutlu. Öğle sonrası aralıklı yağmurlu ve sağanak yağışlı.

ANKARA: 17°C
Parçalı bulutlu, çok bulutlu. Gece sonrası kuzey kesimleri yağmurlu ve sağanak yağışlı

İZMİR: 22°C
Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu.

ANTALYA: 19°C
Parçalı bulutlu, az bulutlu.

ZONGULDAK: 18°C
Çok bulutlu, akşam sonrası yağmurlu ve sağanak yağışlı.

TRABZON: 15°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu ve sağanak yağışlı.

ERZURUM: 4°C
Parçalı bulutlu ve çok bulutlu.

DİYARBAKIR: 15°C
Az bulutlu ve açık

Yorumlar (0)