Otopsi raporunu alamayan aileye haciz şoku

Adıyaman’da, 5 yıl önce ölen kocasının otopsi raporunu alamadığı için sürekli olarak evine haciz geldiğini belirten Fatma Demirezen, yetkililerden yardım bekliyor. 

YAŞAM 03.11.2021, 07:41 04.11.2021, 13:01
Otopsi raporunu alamayan aileye haciz şoku

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, 3 yetim çocuğuyla kalan 36 yaşındaki Fatma Demirezen, 5 senedir eşi Sinan Demirezen’in otopsi raporunu Malatya İnönü Üniversitesi'nden alamadığını ifade ederek, eşinin hayatını kaybetmeden önce çektiği kredileri kapatamadığını ve bu sebeple evine haciz geldiğini aktardı.

“Eşimin yalnızca baş ağrısı vardı”

Çocuklarından birinin astım, diğerinin sarılık, kendisinin de tansiyon, şeker ve astım hastası olduğunu belirten Fatma Demirezen, “3 yetim çocuk annesiyim. 2006 yılında evlendim. 2016'da Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde bir bebeğim sezaryen ile dünyaya geldi. Bebeğim orada rahatsızlandı. O dönem biraz maddi problemler yaşadık. Eşim kredi çekmek zorunda kaldı. 3 ay sonra da bebeğimi kaybettim. Bebeği kaybettikten sonra eşim rahatsızlandı. Eşimin yalnızca bir baş ağrısı vardı. Adıyaman Devlet Hastanesi'ne, daha sonra Malatya İnönü Üniversitesi'ne götürmemizi önerdiler. Yetkililer, bazı antibiyotikler yüzünden eşimin böbreklerinin devre dışı kaldığını aktardı. İnönü Üniversitesi’nde yatış işlemini yaptık. 27 gün boyunca eşim İnönü Üniversitesi’nde tedavi gördü ve orada hayatını kaybetti.” şeklinde konuştu.

“Kredileri kapatamıyoruz”

“Eşimin niye vefat ettiğini anlamadığımız için otopsi raporunu talep ettik.” diyen Demirezen, sözlerini şöyle tamamladı:

“5 sene bitti 6. seneye girdik, hâlâ otopsi raporunu alamadık. Gidebileceğim tüm kurumlara gittim. Fakat bir türlü raporunu alamadım. Alamadığım için de eşimin daha önceden çektiği kredileri kapatamıyorum. Evime gönderilen haczi kaldıramıyorum. Allah rızası için lütfen yardım edin.”

Yorumlar (0)