MİT, kırmızı bültenle aranan PKK suikastçısına operasyon düzenledi

İçişleri Bakanlığının "Kırmızı Kategoride Aranan Teröristler Listesi"nde bulunan ve Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı Irak'ta PKK'nın sözde öz savunma güçleri sorumlusu Ulaş Dersim kod isimli terörist Ulaş Doğan, MİT operasyonu sonucunda Irak'ta etkisiz hale getirildi.

YAŞAM 22.06.2021, 13:14 23.06.2021, 09:18
MİT, kırmızı bültenle aranan PKK suikastçısına operasyon düzenledi

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgiye göre MİT, PKK’lı terörist Ulaş Doğan'ın Irak'ın kuzeyinde yaşayan Türklere karşı bir eylem arayışında olduğu bilgisini aldı.

“Türk vatandaşları hakkında bilgi topluyordu”

Irak'ın kuzeyinde örgüt adına sivilleri, Türkiye aleyhine örgütlemeye çalışan Ulaş Doğan'ın, son dönemlerde Suriye ve Irak’ta örgüt üyelerine karşı başarılı operasyonlara karşılık vermek için bölgede bulunan Türk vatandaşlarına ilişkin bilgi toplamaya başladığı belirtildi.

Eylem planı hakkında çalışmak için bölgeye giden terörist Doğan, Irak’ın kuzeyinde MİT’in başarılı operasyonuyla Süleymaniye'de etkisiz hale getirildi.

Birçok eylemin faili

Irak'ta PKK’nın sözde öz savunma güçleri sorumlusu olduğu bilinen Ulaş Dersim kod isimli terörist Ulaş Doğan'ın, Türkiye'deki pek çok terör eyleminin faillerinden biri olduğu ve kırmızı bültenle arandığı bildirildi.

Tunceli kırsalında daha önce çeşitli eylemler düzenleyen teröristin, PKK terör örgütünün bölgede düzenlediği yol kesme, pusu, mayınlama ve araç yakma gibi faaliyetlerde bulunduğu ifade edildi.

Bu eylemlerinden sonra Doğan’ın, Hakurk'ta sözde yönetici pozisyonuna getirildiği, ardından sözde Irak öz savunma güçleri sorumlusu olduğu belirtildi.

22 Haziran 2011'de terörist Doğan'ın, Tunceli'de 2 polis memurunun, 4 Eylül 2011'de ise Tunceli'de halı sahada top oynayan polis memurlarına ve maçı izleyen akrabalarına düzenlenen, bir polis ile eşinin şehit edildiği saldırıları yöneten isim olduğu ifade edildi. Öte yandan Doğan'ın unceli'nin Nazimiye ilçesinde 22 Ağustos 2012'de  bir köy korucusunun şehit edildiği saldırının ve daha pek çok terör eyleminin talimatını verdiği aktarıldı.

Yorumlar (0)