Midesinden 83 tane 1 TL çıktı

Van'da karın ağrısı şikayeti üzerine hastaneye başvuran 35 yaşındaki genç adamın midesinden 1 TL'lerden oluşan 83 madeni para, vida, taş, cam parçaları, çivi, mıknatıs ve pil gibi 233 cisim çıkarıldı.

YAŞAM 15.06.2022, 22:55 16.06.2022, 17:53
Midesinden 83 tane 1 TL çıktı

İpekyolu ilçesinde ikamet eden ve psikolojik problemleri olduğu öğrenilen Z.D. adlı genç, yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Röntgen ve ultrason çekilen Z.D.'nin midesinde çok sayıda parça olduğu tespit edildi.

Derhal operasyona alınan Z.D'nin midesinde, 1 TL'lik 83 madeni para, vida, taş, cam parçaları, çivi, mıknatıs ve pil gibi 233 cisim çıkarıldı.

Birkaç saat süren operasyon neticesinde midesi temizlenen hasta, birkaç gün içerisinde taburcu edilecek.

"Soluk borusunda ve kalın bağırsakta da parçalar vardı"

Uzman Doktor Serhat Binici, basın mensuplarına, hastanın midesinde farklı büyüklüklerde taş ve metal parçalarının olduğunu belirledikten sonra endoskopi yaptıklarını ifade etti.

Midedeki parçaları görür görmez açık operasyon yapma yönünde karar verdiklerini aktaran Binici, şu sözleri sarf etti:

"Bazı parçalar kalın bağırsaktaydı. Çivilerden birkaç tanesi de soluk borusundaydı. Yetişkinlere nazaran çocuklarda daha çok gördüğümüz bir durum. Yetişkinlerde ise genellikle psikolojik sorunları olanlarda, mahkumlarda ve istismar olaylarında görüyoruz."

Z.D.'nin ağabeyi Burhan D. de karın ağrısı şikayetini dile getiren kardeşini hastaneye getirdiklerinde karnında çok sayıda cismin tespit edildiğini kaydederek, "Doktorlara destek ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi. 

Yorumlar (0)