Meteorolojiden yağış ve fırtına uyarısı! Bu bölgede yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerinde; İç Anadolu, Marmara, Güney ve İç Ege, Orta ve Batı Karadeniz, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile birlikte Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği öngörülüyor. 

YAŞAM 15.12.2021, 09:33
Meteorolojiden yağış ve fırtına uyarısı! Bu bölgede yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerinde, yurt genelinde yağışlı hava beklendiği kaydedildi.

Yurt geneli yağışlı havalara teslim

Meteorolojinin hava raporunda, İç Anadolu, Marmara, Güney ve İç Ege, Orta ve Batı Karadeniz, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile birlikte Malatya etrafının yağışlı geçeceği aktarıldı. Yağmur ve sağanak şeklinde genellikle etkili olması beklenen yağışların, Akdeniz kıyıları ve Güney Ege kıyılarında zaman zaman gök gürültülü sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, Toroslar Mevkii, Marmara'nın doğusu, Kırklareli, Bilecik etrafı ile yer yer İç Anadolu'nun güneydoğusu ile birlikte Sivas etrafında kar ve karla karışık yağmur olarak yağacağı öngörülüyor. Yağışların, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı, Marmara'nın doğusu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Antalya ve Denizli çevreleri ile Ankara'nın batısında kuvvetli ve zaman zaman çok kuvvetli olması, Kuzey Ege ile Toroslar Mevkii bölgelerinin iç kesimleri, Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz’in yüksek bölgelerinde zaman zaman yoğun kar olarak yağması bekleniyor. 

Hava sıcaklıklarında düşüş

Hava sıcaklıklarının ise batı, iç ve güney kesimlerde 3-6 derece arasında azalacağı, diğer bölgelerde büyük bir değişiklik yaşanmayacağı belirtiliyor. Genellikle rüzgarın güneyli yönlerden, Güneydoğu Anadolu ile Marmara’dan kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Doğu ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ve İç Anadolu’nun doğusunda güney ve güneydoğudan kuvvetli, zaman zaman fırtına olarak esmesi bekleniyor. 

İllere göre hava durumu

Bazı kentlerde hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları:

İstanbul: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, 7 derece.

Ankara: Yağmurlu ve çok bulutlu, 6 derece.

İzmir: Çok bulutlu, 14 derece.

Antalya: Parçalı, çok bulutlu. Sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı, 15 derece.

Adana: Parçalı, çok bulutlu. Sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı, 15 derece.

Trabzon: Parçalı, çok bulutlu, 16 derece.

Samsun: Parçalı, çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı (gece saatlerinde), 14 derece.

Erzurum: Parçalı, çok bulutlu, 8 derece.

Diyarbakır: Parçalı, çok bulutlu, yer yer yağmur ve sağanak yağışlı, 9 derece.

Yorumlar (0)