Meteorolojiden kuvvetli sağanak yağış uyarısı!

Meteorolojiden gelen tahminlere göre yurdun birçok kesiminde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Bazı bölgelerde sıcaklık düşecek. Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı görülecek. İşte yurt genelinde beklenen hava durumu tahminleri...

YAŞAM 07.06.2022, 09:12 Hakan Öksüz
Meteorolojiden kuvvetli sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde bugün (7 Haziran Salı) havanın nasıl geçeceğine ilişkin tahminlerini açıkladı. Meteorolojinin uyarılarına göre özellikle öğle saatlerinden sonra yurdun birçok bölgesinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek

Sağanak yağışlar, Marmara'nın orta ve batı bölgelerinde akşam saatlerine kadar etkisini gösterecek. Öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz'in kuzey bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. 

Sıcaklıklar düşüşe geçti

Yağışların, İstanbul ve Ankara'da da akşam saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor. Yurdun batı bölgelerinde yağmurla birlikte sıcaklığın 2 ila 4 derece düşeceği kaydedildi. Karadeniz'de sıcaklıklar 23-26 derece arasında olacak. İzmir, 30 dereceyi görecek.

Güneydoğu Anadolu'ya toz taşınımı uyarısı

Toz taşınımının beklendiği Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar 35 dereceye ulaşacak. Batman ve Aydın'da ise termometreler 37 dereceyi gösterecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gün boyunca yağış beklenmiyor.

Yorumlar (0)