Meteoroloji’den beklenen haber: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul, Kocaeli, Trakya, Çanakkale ve Yalova çevresi ile Balıkesir’de beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya ilişkin 9 Ocak Cumartesi gününde olabilecek olumsuzluklara dair uyarıda bulunuldu.

YAŞAM 09.01.2021, 14:25 10.01.2021, 12:06
Meteoroloji’den beklenen haber: Kuvvetli yağış geliyor

Kış mevsimi normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının da etkisiyle birlikte İstanbul ve diğer şehirlerde kuraklık tehlikesi bulunuyor.

Vatandaşlar beklenen yağışların gelmemesinden ötürü baraj seviyelerinin azalmasından endişe duyarken Meteoroloji’den ise sevindiren bir haber geldi.

Meteoroloji tarafından son olarak paylaşılan hava durumu raporunda, Ege, Marmara, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında sağanak yağış ve yağmur bekleniyor.

Yağışların, İstanbul, Trakya, Yalova, Kocaeli ve Çanakkale çevresi ile Balıkesir’in batı ve kuzey ilçelerinde etkili olması bekleniyor. Meteoroloji tarafından 9 Ocak Cumartesi günü için yağışın etkisiyle gerçekleşebilecek olumsuzluklara dair vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Marmara için kuvvetli rüzgar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarıda “Rüzgarın; Ege, Marmara ve Orta-Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde bölge bölge kuvvetli olarak eseceği beklendiğinden gerçekleşebilecek olumsuzluklara dair tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir!” ifadelerine yer verildi.

“Çarşamba itibarıyla sıcaklıklarda düşüş görülecek”

Pazartesi ve Salı günlerinde ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde bir şekilde sıcaklıkların artış göstererek 6-12 derecenin üzerine çıkacağı, ancak gelecek hafta ortası itibarıyla batıdan başlayıp hızlı bir şekilde düşerek mevsim normalleri civarına ineceği bekleniyor.

Yarın itibarıyla kuzey ve batı bölgeleri için yağmur ve sağanak olarak görülecek olan yağışların, Çarşamba itibarıyla ülkemizi etkileyecek Balkanlar’dan gelen yağışlı ve soğuk havayla beraber ülke geneline yayılacağı ve iç kesimlerde ise kar yağışı ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesinin beklendiği ifade edildi.

Yorumlar (0)