Meteoroloji’den 18 il için ‘sarı kodlu’ uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Ekim 2022 Pazar gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan mesajda, sağanak yağış ve fırtına beklenen 18 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. 

YAŞAM 16.10.2022, 10:18 16.10.2022, 10:24
Meteoroloji’den 18 il için ‘sarı kodlu’ uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün sağanak yağış ve fırtına beklenen 18 il uyarı mesajı yayımladı. Meteoroloji’den paylaşılan ’sarı kodlu’ uyarı mesajında, ani sel ve su baskınları gibi muhtemel risklere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji tarafından sarı kodlu uyarı mesajı yayımlanan iller; Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Yalova ve Düzce olarak sıralandı. 

Ege’de fırtına etkili olacak

Meteoroloji’den alınan son verilere göre bugün Marmara’nın doğu kesimleri ile Batı Karadeniz’in batısında kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Akşama kadar devam edecek olan yağışların özellikle Sakarya, Kocaeli, Düzce, Yalova, Zonguldak ve Bursa çevrelerinde etkili olacağı belirtildi. Öte yandan bu bölgelerde rüzgarın da kuvvetli eseceği uyarısında bulunuldu. Rüzgarın dönem dönem etkisini artırarak fırtına şekilde eseceği bildirildi. Ege’de de görülecek olan fırtınanın salı akşamına kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Yayımlanan açıklamada, kuvvetli fırtına sebebiyle ulaşımda çeşitli aksamalar yaşanabileceği aktarıldı. 

  

Yorumlar (0)