Meteoroloji, yoğun kar yağışı sebebiyle 6 şehre turuncu kod verdi 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışının olacağı 6 şehre turuncu kod verirken karla karışık yağmurun görüleceği 10 şehre de sarı kod verdi. Bugün ve yarının da kar yağışı açısından zor geçmesi bekleniyor. 

YAŞAM 21.12.2021, 08:36 21.12.2021, 08:37
Meteoroloji, yoğun kar yağışı sebebiyle 6 şehre turuncu kod verdi 

Türkiye’de dün sabah itibarıyla pek çok şehirde görülen soğuk hava dalgasının etkisi hala geçmiş değil. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için paylaştığı hava tahmin raporunu yineledi. Marmara, Ege ve Akdeniz’in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimlerinde kar ile karla karışık yağmurun beklendiği bildirildi. 

Sıcaklık, 10 derece birden düşecek 

MGM tarafından belirtilene göre hava sıcaklıkları bu sabah saatleri itibarıyla ülke genelinde mevsim normallerinin 10 derece altına düşecek. Bu da don olaylarının ve buzlanmaların artacağı anlamına geliyor. Kaygan yollara ve oluşan saçaklara dikkat etmekte fayda var. 



10 şehir için sarı kodlu uyarı verildi 

Bugün karla karışık yağmurun görülmesi beklenen 10 şehir için sarı kodlu uyarı verildi. Bu şehirlerin Şırnak, Batman, Van, Siirt, Rize, Muş, Mardin, Hakkari, Bitlis ve Artvin olduğu bildirildi. 

Orta Karadeniz kara gömülecek 

Batı ve Orta Karadeniz adeta kara gömülecek. Düzce, Karabük, Bartın, Zonguldak, Sinop ve Kastamonu’da yoğun kar yağışı beklenirken MGM de bu şehirler için turuncu kodlu uyarı verdi. Şiddetli rüzgarın da meydana gelmesi beklenen batı ve iç kesimlerde rüzgar güneybatı ve batıdan; doğu kesimlerde güneyden; Doğu ve Orta Karadeniz kıyılarında ise kuzeybatı ve batıdan; Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise güneydoğu ve güneyden esecek. Rüzgarın hızının zaman zaman 100 kilometre/saate çıkması bekleniyor. 

Yorumlar (0)