Mersin'de eylem hazırlığı yapan 5 terörist yakalandı

PKK terör örgütünün düzenlediği ilk eylemin yıl dönümü olan 15 Ağustos tarihinde yeni bir eylem hazırlığı yapan teröristler, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

YAŞAM 05.08.2022, 09:53 05.08.2022, 13:15
Mersin'de eylem hazırlığı yapan 5 terörist yakalandı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafınca terör örgütü PKK’nın yurt içi eylemlerinin ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi için operasyon başlatıldı.

Güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyon kapsamında terör örgütü PKK’nın ilk eyleminin yıl dönümü olan 15 Ağustos tarihinde yeni bir eylem hazırlığındaki teröristler tespit edildi ve 5 şüpheli kişi takibe alındı.

'Temizleme 2' operasyonu

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tespit edilen şüpheli şahıslar hakkında gözaltı kararı verilmesinin hemen ardından bu sabah güvenlik güçleri harekete geçti ve operasyon başlattı.

Şafak vakti düzenlenen "Temizleme 2" operasyonuna özel harekat polisleri de katıldı. Tespit edilen adreslere ekipler, koçbaşı kullanarak girdi.

Operasyona 250 polis katıldı

250 polisin görev aldığı operasyonda sokak giriş ve çıkışlarında geniş önlemler alındı. Polis ekipleri belirlenen noktalarda uzun namlulu silahlar ile önlem aldı.

Teröristlerin 2015-2016 yıllarında da olaylara karıştığı anlaşıldı

Edinilen bilgiye göre, gözaltına alınan teröristlerin 2015-2016 yıllarında da terör örgütü adına araç kundakladıkları, molotoflu ve taşlı saldırı olaylar düzenledikleri ve işledikleri terör örgütü suçlarından dolayları haklarında işlem gördükleri tespit edildi.

Emniyet güçlerinin, belirlenen adreslerdeki arama çalışmaları ise devam ediyor.

Yorumlar (0)