Marmaris'te hayat felç oldu

Marmaris'te aşırı yağış ve şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

YAŞAM 26.11.2019, 07:42
Marmaris'te hayat felç oldu

Muğla ilinin Marmaris ilçesinde, sabah saatlerinde başlayan şiddetli fırtına ve sağanak yağış yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Marmaris’e yaklaşık 15 kilometre uzaktaki Değirmenyanı Mahallesinde evler ve bahçeler tamamen sular altında kaldı. Değirmenyanı’nda mobilya dükkânı olan Bahri Durgun isimli vatandaş, mağazadaki mallarını kurtarmak için giderken neredeyse canından oluyordu.

Dükkânını su bastığını öğrenen Bahri Dursun arabası ile yolda ilerlerken kestirme yanlışlıkla dereye kaçtı.

İlk müdahale civarda hazır bulunan belediye ekipleri tarafından yapılırken, Bahri Durgun isimli vatandaş kazayı yara almadan atlattı. Aynı mahallede yaşayan başka bir vatandaş aracı ile yardıma koşarak, kaza yapan arabayı çıkarmaya yardım etti.

Bahri Durgun isimli esnaf, "İnsanların evlerini sular bastı, benim de dükkanımda mallarım zarar gördü diye acele ile evden çıktım yol diye buraya saptım olanlar oldu canımız sağolsun ‘’ ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri ise, "Bu altyapı sorunu değil, doğa biz insanlardan intikam alıyor" dediler.

Marmaris’e yaklaşık 40 kilometre mesafede olan Bozburun Mahallesinde ise birkaç evde ve resmî kurumlarda su baskını oluştu. Bozburun Mahallesi Muhtarı Duran Güleç, "Şimdilik büyük bir sorun görünmüyor ama sabah daha da netleşir." açıklamasında bulundu.

Mahallelerde kısa süreli yaşanan elektrik kesintileri ise vatandaşları korkuttu. Sabaha kadar devam edecek yağmurdan hasarsız ve vatandaşların sağ salim şekilde çıkması için belediye tüm birimlerini teyakkuzda tutuyor.

Sabah saatlerinden bu yana metrekareye 150 kilogram yağışın düştüğü Marmaris'te olumsuz hava şartlarının bir süre daha devam edeceği açıklandı.

Yorumlar (0)