Mardin şehidine asker selamı

Mardin'in Derik ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Önek'in cenazesi Kızıltepe'de düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

YAŞAM 21.10.2019, 11:03 21.10.2019, 12:33

Mardin ilinin Derik ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Önek için Kızıltepe ilçesinde tören düzenlendi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Önek'in Türk bayrağına sarılı naaşı Şehit İlker Düzova Kışlasına getirildi.

1 yaşındaki oğlu da törendeydi

Şehit için düzenlenen törene, bir yaşındaki oğlu Muhammed Miraç ile katılan şehidin eşi Bahar, annesi Pakize ve babası Ökkeş Önek duygulu anlar yaşadı.

Şehidin annesi Pakize Önek, "Adı güzel kendi güzel Muhammed'im, güzel oğlum. Peygambere komşu ol oğlum." diyerek gözyaşı döktü.

Törende Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Önek'in öz geçmişi okundu, İl Müftüsü İsmail Çiçek ise dua etti.

Şehide asker selamı

Daha sonra şehidin naaşı, silah arkadaşlarının omzunda askeri helikoptere konularak, memleketi Gaziantep'in Nurdağı ilçesine doğru uğurlandı.

Bu sırada Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Önek'in yakınları asker selamı verdi.

Şehit için düzenlenen törene, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç ile şehidin silah arkadaşları katıldı.

Mardin ilinin Derik ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Önek şehit olmuş, 3 terörist ise etkisiz hâle getirilmişti.

Yorumlar (0)