Maltepe’de “mantolama” krizi: Çatıya çıkıp vincin önüne geçti 

Maltepe’de bir apartmanda yaşayan vatandaşlar, binanın dış cephesine yapılacak mantolamaya engel olmak için çatıya çıktı. Komşular arasında yaşanan tartışma anları kameralara yansıdı. 

YAŞAM 25.10.2021, 11:33 25.10.2021, 18:02
Maltepe’de “mantolama” krizi: Çatıya çıkıp vincin önüne geçti 

Geçtiğimiz günlerde Maltepe’de meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre bir apartmana, dış cephe koruması için mantolama yapılmak istendi. Binadan pek çok komşunun mantolama üzerinde anlaştığı fakat yan komşunun bu olaya karşı olduğu öğrenildi. Bina sakinlerinin, dış cepheyi kaplatmak için getirttiği vincin önüne geçen bir kadın, kaldırım taşı ile işçinin üzerine yürüdü. O anlar, cep telefonlarının kameralarıyla kaydedildi. 



Soğuk hava ve rutubete karşı mantolama yapılacaktı 

5 katlı binada yaşayan vatandaşlar, dairelerde oluşan soğuk hava ve rutubet sebebiyle bina dışının kaplanmasını istemişti. İddiaya göre bina sahibinin kararını öğrenen yan binadaki kişiler, apartmanın dışına kurulan iskelenin kendi bina bahçelerine sarktığını öğrenince işçilere ve vatandaşlara adeta savaş açtı. Komşu kavgası, kısa sürede krize dönüştü.  



“Binamız için tek çözüm, mantolama” 

Dış cephesinin kaplanacağı binanın sakini Murat Özer, olayla ilgili şunları aktardı: “Bina cephesini uzun süredir yaptırmak istiyoruz. Bu kararı alınca komşumuz da buna izin vermeyeceğini söyledi. Evlerimizde oluşan rutubet için çok kez tadilat yaptırdık ama artık bu masraflardan bıktık. Binamız için tek çözüm, mantolama. Komşu binanın çatısına dahi değmemek için havadan vinçli sistem ile mantolama yaptırmak istedik ama buna dahi izin vermediler. Fakat biz gereken yerlerden tüm izinleri aldık. Bu işlemi yaparken kimseye zarar vermedik.” 

Yorumlar (0)