'Laz Ralli'de renkli görüntüler

Rize'ye bağlı Çamlıhemşin ilçesindeki Dikkaya köyünde tahta arabalarla düzenlenen 'Laz Ralli', renkli görüntüler oluşturdu.

YAŞAM 31.08.2022, 00:05
'Laz Ralli'de renkli görüntüler

Mekaleskirit Köyleri Sosyal Yardımlaşma, Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği'nce geleneksel olarak yapılan etkinlik, koronavirüs salgınının akabinde iki sene sonra tekrar gerçekleştirildi.

Yarıştan evvel tahta arabaların parkura uygun olup olmadıkları bir bir kontrol edildi.

Yarışlara, çocuklar, yaşlılar ve gençler kategorilerinde 37 kişi iştirak etti. Çocuklar ve yaşlılar 200 metre, gençler ise 1 kilometre uzunluğundaki parkurda yarıştı.

Etkinlikte, kaza meydana gelmemesi için güvenlik tedbirler alındı. Yarış pistinin tehlikeli kısımlarına saman balyaları konumlandırıldı.

Yarışmacıların oldukça zor anlar yaşadığı etkinlikte ufak tefek kazalar yaşanırken, bazı yarışmacılar ise tahta arabalarını itekleyerek parkuru tamamlayabildi.

Güzellik ve yemek yarışmaları da yapıldı

Diğer yandan, yöresel giysiler giydirilen çocuklar arasında güzellik yarışması düzenlendi.

Mıhlama yarışmasında ise dokuz yarışmacı, yedi dakikada en lezzetli mıhlamayı yapmak amacıyla yarıştı. Yarışmada Emine Çiçil, birinciliği elde etti.

Çiçil, ilk kez mıhlama yapıyormuş gibi çok heyecan yaşadığını kaydederek, "Biraz daha zamanım olsaydı çok daha güzel yapabilirdim. Birinci olduğum için çok mutlu oldum." sözlerini sarf etti.

Yarışmalarda dereceye girmeyi başaranlara çeşitli ödüller takdim edildi.















Yorumlar (0)