Kuvvetli yağış uyarısı!

Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri ile Burdur, Uşak ve Denizli çevreleri; Isparta'nın güney ilçeleri ile Antalya'nın batısının iç kesimleri kuvvetli yağış görecek.

YAŞAM 09.08.2020, 09:56 09.08.2020, 16:23
Kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugün Türkiye genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Marmara'nın güneydoğusu, Akdeniz, Güney Ege, Kütahya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Rize, Trabzon  ve Artvin çevreleri ile Giresun ve İzmir'in iç kesimlerinde yağışlar yerel olmak üzere sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde görülecek. Diğer yerlerde hava az bulutlu ve açık geçecek.

Yağışlar, öğle saatlerinden sonra Burdur, Uşak ve Denizli çevreleri ile Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri, Antalya'nın batısının iç kesimlerinde yer alan Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı ilçeleri ve Isparta'nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Metrekareye 21-50 kilogram yağış düşmesi öngörülüyor.

Rüzgar genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara'da ise rüzgarın saatte 40 ila 60 kilometre olarak kuvvetli eseceği değerlendiriliyor.

Hava sıcaklığı 8 dereceye kadar düştü

Öte yandan Kars ve Ardahan'da gece hava sıcaklığının 8 dereceye kadar indiği belirtildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı Kars ve Ardahan'da 8 °C olarak ölçüldü.

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'nde havanın parçalı ve az bulutlu olmasının beklendiğini, bölgede rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da 8 °C, Kars'ta 8 °C, Ağrı'da 12 °C, Erzurum'da 13 °C, Erzincan'da 17 °C, Iğdır'da 18 °C olarak kayıtlara geçti.

Gün içinde en yüksek sıcaklıklar ise şöyle olacak:

Erzincan 36 °C
Iğdır 34 °C
Ağrı 31 °C
Erzurum 29 °C
Kars 28 °C
Ardahan 27 °C

Yorumlar (0)