Konya'da korkutan obruk: Çap 3, derinlik 65 metre

Konya'ya bağlı Karapınar ilçesinde 3 metre genişliğinde, 65 metre derinliğinde yeni obruk meydana geldi.

YAŞAM 30.05.2021, 21:02
Konya'da korkutan obruk: Çap 3, derinlik 65 metre

İlçeye bağlı Reşadiye Mahallesi Güllükuyu mevkisinde tarlada su boruları yerleştiren Bekir İlhan (17), bölgede dedesine ait olan tarlaya gitti.

65 metre derinliğinde

Döndüğünde tarlada obruk olduğunu gören İlhan, büyük bir korkuya kapıldı. İlhan'ın haber vermesi üzerine bölgede ikamet edenler tarlaya gelerek obruğu inceledi. Obruğun, 3 metre çapında ve yaklaşık olarak 65 metre derinlikte olduğu belirtildi.

Tarlada 2 gün evvel yonca biçildiği ve balyalar halinde kamyonlara yüklendiği öğrenildi.

Obruğu gören Bekir İlhan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, büyük panik ve korku yaşadığını anlattı.

"Korkarak çalışıyoruz"

Akşam geç saatlere kadar tarlada çalıştığını dile getiren İlhan, şöyle devam etti:

"Sabah tarlaya geldiğimde obruk yoktu. Erken saatlerde uyandım, sulama borularını değiştirdim. Sonra diğer tarlaya gittim ve geri döndüm. Döndüğümde tarlanın ortasında büyük bir farklılık olduğunu gördüm. Yanına yaklaşmaya çalıştım fakat biraz korktum açıkçası. Korkumu yenerek yaklaştığımda ise obruk olduğunu fark ettim ve durumu dedeme haber verdim. Tarlada yonca ekiliydi. Birkaç gün evvel onun hasadı yapıldı ve balyalar halinde kaldırıldı. Obruğun oluştuğu tarlada kamyon ve çok sayıda işçi vardı. Allah'tan o esnada oluşmadı."

Tarla sahibi ise daha evvel de yakındaki diğer bir tarlada iki obruk oluştuğunu kaydederek, "Bu bölgede daha önce de obruk oluştu. Tarlada korku içinde çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Diğer yandan, obruk yeni oluştuğu için kısa aralıklarla çökmeler sürüyor.









Yorumlar (1)
Laz 3 yıl önce
Anlatsın değişen birşey olmaz bu ülkede buzamana kadar neler oldu hâlâ herşey aynı , -tüm ülkenin parasını 5-10 tane aile yiyor -, halka IBAN gönderiliyor- halk vergi veriyor- halk fakir , -bunların yatacak yeri yok -