Keşan’da su kullanımına kısıtlama

Kuraklığın etkilediği kentlerden Edirne’nin ilçesi Keşan’da su kullanımına sınırlandırma getirildi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kuraklık sebebiyle ilçeye içme suyunun verildiği Kadıköy Barajı'nda doluluğun yüzde 10'a kadar indiğini ifade etti.

YAŞAM 16.03.2023, 10:27 17.03.2023, 09:10
Keşan’da su kullanımına kısıtlama

Türkiye’nin birçok bölgesi kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. Kuraklığın vurduğu Edirne’nin Keşan ilçesine içme suyu veren Kadıköy Barajı’nda su seviyesinde ciddi düzeyde düşüş meydana geldi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, su kullanımına sınırlama getirildiğini açıkladı.

“Su tasarrufu seferberliği sağlamalıyız”

Suyun oldukça önemli bir noktada olduğuna işaret eden Helvacıoğlu, "Yalnızca Keşan Belediyesi tarafından tedbir alınması yeterli olmayacaktır. Vatandaşlarımız ve şehrimizin bütün paydaşları ile bir tasarruf seferberliğine adım atmalıyız. Su miktarı Kadıköy Barajı'nda önemli düzeylere düştü. Yağışlar gereken seviyelerde değil. Bu nedenle belediye olarak belirli tedbirler almamız gerekiyor.” dedi.

“2,5 aylık suyumuz var”

Yağışın olmaması durumunda içme suyu olarak 2,5 aylık suyun olduğunu dile getiren Helvacıoğlu, “Kuraklık noktasında tedbir paketimizi belediye encümenimize götüreceğiz. Bu noktada iş yeri ve konut içlerinin ve önlerinin hortumla temizlenmemesi, yüksek su tüketimi yapan sanayi tesislerinde kullanımlara dikkat edilerek kısıtlama sağlanması gerekecek. Kilim ve halı yıkamaları, kentin şebeke suyu ile araba yıkanmasına yasak getirilecek. Oto yıkama işletmeleri içerisinde su kullanımı en fazla aylık 20 metreküp ay şeklinde uygulanacak. Tuvalet, hamam ve halı yıkama gibi su tüketiminin fazla olduğu yerlere ön ödemeli sayaç takılacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)