Kastamonu'da emniyet kemeri takmayan kadın, otomobilden böyle fırladı!

Kastamonu’da emniyet kemerini kullanmayan yolcunun kaza anında araçtan fırlama anı, güvenlik kameraları tarafından kayda alındı. Bir diğer kazada, hızını alamayan araç, önünde seyir halinde ilerleyen araca çarptıktan sonra, durakta otobüs bekleyen yayalara çarptığı görülüyor.

YAŞAM 07.01.2021, 01:50 08.01.2021, 14:51
Kastamonu'da emniyet kemeri takmayan kadın, otomobilden böyle fırladı!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 81 ilde güvenlik kameralarının kayda aldığı trafik kazalarının görsellerini paylaştı. 

Kastamonu’da kaydedilen görüntüde, kırmızı ışıkta durmayan sürücü, kontrolsüz bir biçimde kavşağa giriş yapınca, hızla seyreden başka bir araçla çarpışıyor. Söz konusu kazada yolcu koltuğunda bulunan kadının, emniyet kemeri kullanmadığı için dışarı fırladığı göze çarpıyor.

Kadın, yerde bir an sürüklenirken, diğer araç ise direğe çarparak durabiliyor. Kuvvetli çarpmanın etkisi ile sökülen direk, kırmızı ışıkta beklemekte olan bir başka aracın üzerine devriliyor.

Hayat ve ölüm arasındaki ince çizginin emniyet kemerinin iki tokası arasında bulunan fark kadar olduğunu kaydeden Kastamonu Trafik Şube Müdürlüğü personelleri, şehirler içi ve şehirler arası yolda yaşanan kazalardaki yaralanma ve can kaybı olaylarının büyük bir bölümünün emniyet kemeri kullanılmadığı için meydana geldiğini dile getirdi.

Güvenlik kameralarına yansıyan bir diğer kazada ise Kuzeykent Mahallesi'nde seyir halindeki bir otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi neticesinde önündeki araca çarptıktan sonra yan yattığı gözleniyor. 

İki teker üzerinde bir süre ilerledikten sonra, aracın kaldırıma çıkarak durakta otobüs bekleyen yayalara çarptığı gözleniyor.

Yayaların, büyük bir hızla üzerlerine doğru gelen otomobili görünce kaçtıkları gözleniyor.





Yorumlar (0)