Kars'a bağlı Karahamza Köyü’nde ‘badminton’ heyecanı yaşanıyor!

Doğu Anadolu’da Kars’ın Selim ilçesine bağlı olan Karahamza köyünde ‘bandminton’ heyecanlı yaşanıyor. "Köy Halk Badminton Projesi" kapsamında köy sakinleri, badminton yaparak hem spor yapıyor hem de eğleniyorlar.

YAŞAM 02.03.2021, 13:28 03.03.2021, 12:00
Kars'a bağlı Karahamza Köyü’nde ‘badminton’ heyecanı yaşanıyor!

Doğu Anadolu’da badminton heyecanı, köylülerin sevinciyle karşılandı! Kars’a yaklaşık 62 kilometre uzaklıkta ve Selim ilçesiyle ise arasında 5 kilometre bulunan Karahamza Köyü’nde, eğlence ve spor bir araya geldi. Köyde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Badminton Federasyonu, "Köy Halk Badminton Projesi" yürütmeye karar verdi. Bu projeyle beraber, köylerde yaşayan vatandaşlar ‘badminton’ sporuyla tanıştırılıyor.

Kar üstüne kömür dökülerek saha oluşturuluyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan köylere gitmeye kara verev bakanlık ve federasyon yetkilileri, köy meydanlarında saha oluşturarak ve ekipman desteğinde bulunarak köy halkına badminton öğretiyor. Sahalar, karla kaplı okul bahçesinde kömür tozu kullanarak oluşturuluyor. Köy muhtarı aracılığıyla badminton sahasına davet edilen köy halkına; raket, forma ve top hediye edildi. Köy halkı, maç yapmanın heyecanını kendi köylerindeki sahalarda yaşadı.

Karahamza Köyü’nde yapılan maçlar, köylüler arasında oldukça renkli geçiyor. Badminton İl Temsilcisi Pınar Yağmur Toprak ise, Türkiye'deki 82 köye badminton malzemesi götürdüklerini ve vatandaşlara bu sporu öğrettiklerini belirtti. Toprak, pandemi döneminde evde kalan vatandaşlara, bu süreçte yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla bu sporu tanıttıklarını söyledi.

Karantina sonrası köylere sosyal faaliyet iyi geldi

Köy muhtarı Ergün Döşkaya, köyde badminton sporunun çok sevildiğini anlattı. Köyde yaşayanlardan futbol, voleybol, masa tenisi ve güreş gibi branşlarda dereceleri bulunan sporcular çıktığını söyleyen Döşkaya, karantina sonrası köye sosyal bir faaliyetin oluştuğunu ve çok güzel bir etkinliğe dönüştüğünü belirtti.

Yorumlar (0)