Karadenizliye önce imkansız de sonra otur seyret!

Trabzon’un Of ilçesinde, ev inşa edeceği araziye yol bulunmaması sebebiyle 55 metre uzunluğundaki patikaya ray döşeyen Mehmet Hacıefendioğlu, teleferik yardımıyla inşaat malzemelerini taşıyor.

YAŞAM 21.02.2022, 16:40 21.02.2022, 16:59
Karadenizliye önce imkansız de sonra otur seyret!

Trabzon'un Of ilçesinde yaşayan inşaat ustası 62 yaşındaki Mehmet Hacıefendioğlu, ev inşa edeceği araziye yol bulunmaması sebebiyle problemi kendisi çözdü. Araba yolundan 55 metre yukarıda yer alan arazisine ray inşa eden Hacıefendioğlu, teleferiğe bağladığı vagonla inşaat malzemelerini taşıyor.

Patika yola ray döşedi

Karadeniz'de kısıtlı ve eğimli arazi yapısının olduğunu ifade eden Hacıefendioğlu, "Ev inşa edeceğim arazide yol bulunmuyor. Yol gitmesinin şansı yok. Araziye giden patika yolun bir yanı mezarlık, bir yanında komşularımızın evleri var. Bu sebeple ne yapabilirim diye düşünmeye başladım, ardından araştırma yaptım. Son olarak patika yola ray döşeme kararı aldım. Rayları demirlerden yaptım. Daha sonra teleferik motoru ile vagonu yukarı yerleştirdim. Problemsiz çalışmaya başladı. Günde 6-7 metreküp malzemeyi çekebiliyoruz. Mesafesi 55 metre. Ben işçiliğini yaptım. İşçiliği dışında 20 bin lira masraf çıktı. Başka birisi olsa işçiliği ile beraber 50-60 bin TL isterdi. Evi yapmadan bir ev masrafı harcıyoruz. Çünkü arazilerimiz eğimli. Bu sebeple düz bir alanda ev yapmaktan daha çok masraf çıkıyor. Devletimizin bu konuda destek olması lazım. Bu teleferiği evi inşa ettikten sonra yine kullanacağım. Burada kalıcı olacak artık” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)