'Kaputta kedi var' yazılı not, yavru kedinin hayatını kurtardı

Osmaniye’de vatandaş, park halinde olan otomobilden kedi sesi gelmesi üzerine, kedinin zarar görmemesi konusunda sürücüyü uyarmak için “Kaputta kedi var” notunu yazarak aracın camına bıraktı.

YAŞAM 07.05.2021, 10:55 07.05.2021, 17:59
'Kaputta kedi var' yazılı not, yavru kedinin hayatını kurtardı

Osmaniye’de bir vatandaş, markete gittiği esnada park hâlinde olan bir araçtan gelen kedi sesine duyarsız kalmadı.

“Kaputta kedi var” notu

Sürücünün, aracı çalıştırması halinde kedinin zarar görebileceğini düşünen vatandaş, sürücüyü uyarmak amacıyla “Kaputta kedi var” yazılı notu aracın camına bıraktı. Araç sürücüsü Tarık Gedik, yazıyı fark ettikten sonra itfaiye ekiplerine haber vererek otomobile sıkışan yavru kedinin kurtarılması için yardım istedi.

Osmaniye Belediyesine bağlı İtfaiye ekipleri, bir saat süren çalışma sonrası çevredeki vatandaşların da desteğiyle aracın kaputundan bagaj bölümüne kaçan yavru kediyi kurtardı. Ardından farklı bir otomobilin kaputuna girdiği görülen yavru kedi bu sefer bulunduğu yerden kolay bir şekilde kurtarıldı. 

Kedinin sağlıklı bir şekilde çıkarılması için bir saat boyunca uğraştıklarını dile getiren araç sürücüsü Tarık Gedik, “Kendim çıkaramayınca itfaiyeye haber vermek zorunda kaldım. Komşum da yardımcı oldu. Bu sayede itfaiye ekipleri ile beraber kediyi sağ salim araçtan çıkartmış olduk” sözlerini kullandı.

Kediye bir zarar gelmemesi için otomobilin camına not bıraktığını söyleyen İsmail Biçici, “Sabah saatlerinde markete gittiğim esnada arabanın içinden sesler duydum. Araç çalışır, hareket eder ve bir sıkıntı olur diye düşünerek kâğıt parçasına ‘kaputta kedi var’ şeklinde bir not yazdım, Marketten döndüğümde itfaiye kediyi çıkarmak için uğraşıyordu. Ben de yardımcı olmaya çalıştım, yavru kediyi birlikte çıkardık.”

Yorumlar (0)