Kahramanlar Kıbrıs'ta buluştu

Kıbrıs Barış Harekatı'nın en kritik çarpışmalarından olan ’Doğruyol-Ataktepe’ muharebelerinin kahramanları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin'de (KKTC) buluştu.

YAŞAM 19.07.2019, 19:09
Kahramanlar Kıbrıs'ta buluştu

İlk defa Bolu Komando Tugayının 1. Komando Taburu askerlerinden oluşan gaziler, ’Sonsuza Kadar Tek Yürek’ sloganıyla geldikleri Ada’da Başbakan Ersin Tatar’dan KKTC Milli Mücadele Madalyası aldı. 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı da ziyaret eden gaziler bugün 20 Temmuz 1974te Barış Harekatının kazanılması açısından dönüm noktası olarak da kabul edilen ’Ataktepe-Doğruyol’ çarpışmalarının yapıldığı St. Hilarion Bölgesine ziyarette bulundu.

Dönemin Bolu Komando Tugayının 1. Tabur Komutanı olan Yarbay Cemal Eruç ve askerlerini Kıbrıslı Türk Mücahitler karşıladı. Buluşmada, eski anılar yadedildi.

St. Hilarion Bölgesi’ndeki anıta çelenk koyan emekli Tuğgeneral Cemal Eruç, daha sonra eski askerlerine seslendi. Eruç, "45 senede hiçbir şey eskimedi. Her türlü anım taptaze. Yakın tarihimizi unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.

"SİZE ÇEKTİRDİM, VAR MI DİYECEĞİNİZ"

Emekli Tuğgeneral Eruç, eski askerlerin zor şartlarda görev yaptıkları ile ilgili anılarını anlatmasına şöyle yanıt verdi:

"Ben size çektirdim kardeşim. Var mı diyeceğiniz. Çünkü hayatta kaldınız. İyi eğitim, zorlu eğitim dağları bayırları dümdüz ettik, yoksa imha olurdunuz. Yunanlı sarmıştı etrafınızı. Rolünüzü hiç unutmayın. Yani palavra kahramanlık değil. Burada siz hayatınızın savaşını yaşadınız. Genç nesiller bunların hiçbirini bilmiyor."

Yorumlar (0)