İşte Pitbullcu çocukların örnek aldığı o dizi!

Blu TV dizilerinden "Sıfır Bir (Bir Zamanlar Adana'da)" dizisinin 6. sezon 5. bölümünde geçen sahne, Türkiye'nin tepkisini çeken 3 çocuk tarafından adeta yeniden oynandı.

YAŞAM 25.07.2019, 17:48 25.07.2019, 18:06

Dizi filmine ismini veren Adana'da, Çıtır isimli hamile kediyi elleriyle yakalayıp yanlarında gezdirdikleri pitbull cinsi köpeğin önüne atarak parçalatan 3 çocuk, bugün adliyeye götürülürken "Sıfır Bir" dizisinin bir sahnesinde geçen bölümü canlandırdılar.

Pitbulldan kaçarak minibüsün altına sığınan Çıtır isimli gebe kedinin peşinden koşan ve yakalayarak köpeğin önüne atan A.Y. polis aracından indirildikten sonra gazetecilere sarf ettiği sözlerle Türkiye'nin kanını dondurmuştu.

Hamile kediyi tutup köpeğin ağzına atan A.Y., "Kedi öldü, hiç mi üzülmedin?" diye soran bir gazeteciye, "Ben seni vursam bile üzülmem, kediye mi üzüleceğim?" cevabını verince basın mensupları ve polisler şok olmuştu.

13 yaşındaki A.Y. adliyeden çıkarılıp polis aracına bindirilirken bu kez de "Ağabeylere selam, çatışmaya devam. Yaşımızın yetmediği yerde yaşantımız yeter, biz Denizli çocuğuyuz" ifadelerini kullanarak bir kez daha herkesi hayrete düşürmüştü.

Hamile kediyi pitbullun önüne atan A.Y., adliye çıkışında bile attığı kahkahalarla zerre kadar pişmanlık duygusu içinde olmadıklarını gösterirken; pitbullun ipini tutan ağabeyi 14 yaşındaki M.Ü.Y. ise kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına "Çekin, çekin! Alem yakışıklı görsün!" diyerek rahatlıklarını ortaya koydu.

Dizideki repliğin aynısı!

Hem hamile kediyi pitbull cinsi köpeğin ağzına atıp parçalatarak hem de adliyede gazetecilere korkunç sözler sarf ederek Türkiye'nin kanını donduran A.Y.'nin sözleri, Blu TV dizisi "Sıfır Bir (Bir Zamanlar Adana'da)"in 6. sezon 5. bölümünde geçen sahneye ait olduğu ortaya çıktı.

Sahnede; silahlı çatışmadan dolayı polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan 3 genç, polis aracına konulurken, kendilerini görüntüleyen basın mensupları aracılığıyla düşmanlarına gözdağı veriyor.

Suçlu gençlerden biri objektiflere "Abilere selam, çatışmaya devam!" diye bağırıyor.

Öte yandan "Sıfır Bir (Bir Zamanlar Adana'da)" dizisi oyuncuları, yine aynı kanalda yayınlacak olan yeni bir dizide buluşuyor. Yeni yayın döneminde başlayacak olan dizisinin ismi ise hiç şaşırtıcı değil: Sokağın Çocukları...

Dizilerin çocuklar üzerindeki etkisinin somut örneği

Tüm bu olanlar; 13 yaşındaki bir çocuğun, izlediği dizi filmindeki diyaloglardan ve sahnelerden etkilenerek hayatını şekillendirmesinin en güzel örneğini oluşturuyor. Uzmanların ebeveynlere yönelik sıkça uyarıda bulunduğu "televizyon izleme ve bilgisayar kullanma alışkanlıklarının kontrol altında ve sınırlı tutulması" uyarısının ne kadar önemli olduğu da bir kez daha ortaya çıkıyor.

Özellikle şiddet içeren dizi ve filmlerin kontrolsüz, disiplinsiz, başı boş bırakılan çocuklar için ne kadar tehlikeli boyutlarda olabileceği görülüyor.

Yorumlar (0)