İstanbul merkezli 9 ilde FETÖ'nün avukat yapılanmasına operasyon

İstanbul merkezli 9 ilde FETÖ'nün avukat yapılanmasına ilişkin 15 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verildi. 

YAŞAM 06.07.2021, 09:30
İstanbul merkezli 9 ilde FETÖ'nün avukat yapılanmasına operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun soruşturması çerçevesinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, FETÖ’nün hukuk yapılanmasının deşifresine yönelik bir operasyon gerçekleştirdi.

Yeni şüpheliler ve deliller tespit edildi

İstanbul Ümraniye ve Arnavutköy ilçelerinde daha önce FETÖ/PDY’ye ait ‘Hakim-Savcılık sınavı‘ çalışma evlerinde 2013-2014 dönemi adli yargı sınavına hazırlanmakta olan aktif avukatlara ilişkin 18 Mart’ta dalga operasyonu düzenlenmişti. Söz konusu tarihte gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olduğu belirtilen 11 örgüt avukatının ifadeleri çerçevesinde yeni şüpheliler ve deliller tespit edildi.

Soruşturma çerçevesinde itirafçı avukatların ifadeleri çerçevesinde 2013 ve 2014 senesinde yapılan adli-idari yargı sınavı kapsamında gözaltına alınan şahıslarla beraber aynı çalışma evlerinde kalarak, örgüt talimatları çerçevesinde sınava hazırlanan ve deşifre olmamış aktif avukatlık yapan 15 yeni şüphelinin FETÖ ile irtibatı tespit edildi.

9 ilde 15 şüpheli için operasyon

Yeni tespit edilen 15 FETÖ/PDY üyesi avukatın, FETÖ’nün mahrem yapılanması tarafından kullanılan gizli iletişim sistemi olan, mahrem imamların da kullandğı tespit edilen operasyonel hatlarla iletişim kaydı belirlendi. Aynı zamanda zanlıların şüpheli her şahıs için etkin pişmanlık hükümleri doğrultusunda hakim savcı çalışma evlerinde adli-idari yargı sınavına hazırlandığına ilişkin verilen itirafçı beyanlarının olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin ifadelerine başlandı

FETÖ’nün hukuk yapılanmasında sorumlu seviyede faaliyet gösteren şüphelilerin, sözde örgütün mahrem imamlar ile yoğun bir şekilde bağlantıları oldukları ve aynı zamanda mahrem imamlarla örgüt toplantılarına katıldıkları belirlendi.

Bu sabah, İstanbul merkezli 9 ilde Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, eş zamanlı bir operasyon başlattı. FETÖ’nün avukat yapılanmasına ilişkin ikinci dalga operasyonu kapsamıdna çok sayıda şüphelinin yakalandığı aktarıldı. Baskın yapılan adreslerdeki gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konulduğu ifade edildi.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlıların, ifade işlemlerinin başladığı dile getirildi.

Yorumlar (0)