İstanbul'da deprem için tiyatral protesto!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri, meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından tedbir alınması için tiyatral gösteri yaptı. 

YAŞAM 07.10.2019, 15:25 07.10.2019, 15:29
İstanbul'da deprem için tiyatral protesto!

Beyaz önlük giyen ve sarı baret takan öğrenciler, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Öğrenci Meydanı'nda gerçekleştirilen tiyatral eylemde deprem anını canlandırdı. 

Gösteri sırasında göçük altında kalan arkadaşlarına, "Arkadaşlar sesimi duyuyor musunuz?", "Enkaz altında mısınız?", "Can güvenliğiniz sağlanmadı mı?" diye seslenen öğrenciye arkadaşları düdük çalarak karşılık verdi.

Söz konusu tiyatral eylem, öğrencilerin can güvenliklerinin sağlanmasını istediklerini bildirmeleriyle tamamlandı.

İstanbul Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Atacan Kılıçoğlu, "Şu anda yetkililerin bizim sesimizi duymasını istiyoruz. Bu yüzden 'Sesimi duyan var mı?' cümlesini kalıp olarak kullandık." ifadesini kullandı.

"6-8 ay içinde yaşama hakkımızın sağlanmasını istiyoruz"

Kılıçoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Olası büyük İstanbul depremi olursa şu anki mevcut fakültemizin binalarının dayanıklı olmadığını tahmin ediyoruz. 2013'te yapılmış bir raporlama çalışması var. En düşük riskli binamızın orta riskli olduğu yazıyor bu raporda. Fakat yönetimin bize sunduğu çözümler kısa sürede bir çözüme ulaşmıyor. Biz akut süreçte can güvenliğimizi sağlayan bir çözüm bekliyoruz. Fakat en kısa süreli çözümler bize 6-8 ay deniliyor. Bu 6-8 ay içinde yaşama hakkımızın sağlanmasını istiyoruz. Bu konuda biz çözüme varılmasını istiyoruz."

Yorumlar (0)