İstanbul Boğazı’nda tanker arızası: Boğaz trafiği askıya alındı

Sahile 300 metre mesafe kala durdurulan tanker için kurtarma römorkörü ile tahlisiye botunun yönlendirildiği ve Boğaz trafiğinin askıya alındığı bilgisi paylaşıldı. İstanbul Valiliği saat 22.00 sularında tankerin Ahırkapı A demir bölgesine çekilmesiyle boğaz trafiğinin emniyetli bir biçimde açıldığını kaydetti.

YAŞAM 28.05.2021, 20:50 29.05.2021, 00:20
İstanbul Boğazı’nda tanker arızası: Boğaz trafiği askıya alındı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nce İstanbul Boğazı’nda kuzey-güney hattında seyrini yaparken makine arızası meydana gelen 249 metre uzunluğa sahip RAVA adlı ham petrol taşıyan bir tankere müdahale edildiği kaydedildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, “Kurtarma 11 Römorkörümüzün refakatçiliğinde İstanbul boğazında seyrini gerçekleştirirken Yeniköy dönüşünde makine arızasından kaynaklı sürüklenen 249 metrelik RAVA adlı ham petrol bulunan tankere, halat verilip bir olumsuzluk yaşanmadan müdahale edilmiştir.” denildi.

Boğaz trafiği askıya alındı

Açıklamanın devamında tankerin sahile 300 metre kale durdurulduğu ve Kıyı Emniyetine bağlı tahliye botlarının yönlendirilip Boğaz trafiğinin askıya alındığı ifade edildi.

Yorumlar (0)