Hava ambulansının kaptan pilotu Sinem Ulusoy'dan kadınlara ve kız çocuklarına mesaj

Sağlık Bakanlığı bünyesinde hava ambulansında görev yapan ilk kadın pilot olan Sinem Ulusoy, mesleğe başlama hikayesini ve uçuştan önce yaptıkları hazırlıkları anlattı. 35 yıllık tecrübeli kaptan pilot Ulusoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara ve kız çocuklarına mesaj verdi.

YAŞAM 08.03.2024, 11:21 Hakan Öksüz
Hava ambulansının kaptan pilotu Sinem Ulusoy'dan kadınlara ve kız çocuklarına mesaj

Tecrübeli kaptan pilot Sinem Ulusoy, 35 yılını verdiği mesleğine nasıl başladığını anlattı. Sağlık Bakanlığı hava ambulansında görevli ilk kadın pilot olan Sinem Ulusoy, pilot olma kararını nasıl aldığını anlattı.

Uçak ambulans ile hastaların yardımına yetişiyor

Ailesi ile yurt dışında yaşarken zaman zaman Türkiye'ye geldiklerini kaydeden Ulusoy, bu yolculuklar sırasında pilot olma kararını verdi. Üniversite eğitiminin ardından mesleğe adım atan pilot Sinem Ulusoy, 7 sene önce Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başladı. Uçak ambulans ile ülkenin dört bir yanındaki hastaların yardımına koşan tecrübeli pilot, mesleğini anlattı.

Ambulans uçak pilotluğunun zorluklarından bahsetti

Uçuştan önce kokpitte yoğun hazırlıklar yaptıklarını dile getiren Ulusoy, "İşlerin yolunda gitmesi için gereken her şeyi yapıyoruz. Kokpitteki hazırlıkların yanı sıra hava durumuna bakıyoruz. Hem çok hazırlıklı hem de hızlı olmalıyız. Ambulans uçak olduğu için bu böyle. Ambulans uçakta bu farkındalığı edindik. Hastaları düşünmeliyiz, bu da stres oluşturuyor. Türbülans, irtifa ve hava koşullarını hesaplamalıyız. Normal bir yolcu uçağına göre çok daha başka zorlukları var." ifadelerini kullandı.

"Eğitimde ya da derste tek kadın olmak zor"

Mesleğe başladığı dönemde çeşitli zorluklarla karşılaştığını, tek kadın pilot olmanın pek çok zorluğu beraberinde getirdiğini kaydeden Ulusoy, "Şimdi artık genç kadın arkadaşlarımız pilotaja daha çok yöneliyor. Eğitimde ya da derste tek kadın olmak, gözlerin size çevrilmesine neden oluyor. Etrafımdaki insanlar pilot olduğumu öğrenince şaşırıyor. 'Biz de uçabilir miyiz?' diye soruyorlar. Ben de ambulans uçak olduğunu açıklıyorum." dedi.

Kadınlara ve kız çocuklarına mesaj verdi

İlk etapta pilotluk için ailesini ikna etmek zorunda kaldığını kaydeden Sinem Ulusoy, "Maddi açıdan zor olsa da beni pilotaj eğitimine yolladılar. Başta çok tepki vermişlerdi ama şimdi oldukça mutlular. Kız çocuğunu o kadar uzakta okutmak kolay şey değil. Kadınları ve genç kızlar, istedikleri şeyi başarabilirler. Hem çocuk hem kariyer yapabilirler. Ömür boyu sevecekleri bir işi yapabilmeleri güzel olur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)