Haberi olmadan avukat, doktor ve uzman çavuş oldu

Diyarbakır’da ikamet eden Rauf Bulut, kimlik numarası dolandırıcıların eline geçince, adına çok sayıda dava dosyası açılmaya başladı. Satış sitesi üzerinde kendisinin avukat, doktor ve uzman çavuş kimliğiyle farklı insanları dolandırdığı ortaya çıkan Bulut, hayatının şokunu yaşadı.

YAŞAM 18.09.2021, 18:46
Haberi olmadan avukat, doktor ve uzman çavuş oldu

Diyarbakır’da ikamet eden Rauf Bulut adlı bir yurttaşın kimlik numarası, dolandırıcıların eline geçti. Üç ay içerisinde adına açılan dolandırıcılık dosyaları ve telefonuna gelen aramalardan dolayı polise şikayette bulunan Bulut, hayatının şokunu yaşadı. Adına, avukat, doktor ve uzman çavuş kimliği ile çok sayıda sitede satış yapıldığı ve yurttaşların dolandırıldığını öğrenen Bulut, yetkililere seslenerek, evinde huzur kalmadığını belirtti. Haberi olmadan çok sayıda olaya karışan Bulut, şimdilerde tehdit edilmeye başladı.

"Psikolojim bozuldu"

Bulut, ilkokul mezunu olduğunu ve adına tasarlanan sahte avukat, doktor ve uzman çavuş kimliğinden haberi olamadığını, birçok yurttaşın kendisinin dolandırıcı olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Bulut, “1,5 ay evvel Adıyaman'dan birisi beni aradı. Polis olduğunu ve telefon dolandırıcılığı yaptığımı belirtti. İnanmadım ve telefonu yüzüne kapattım. Yine aradı, bir satış sitesinde dolandırıcılık yaptığımı söyledi. Ben de bunun doğru olmadığını ilettim. Sonra beni karakola çağırdılar, ne iş yaptığımı sordular. Bana doktor kimliğimin olduğu söylendi. Aynı şekilde, doktor kimliğim de varmış. Ben alışveriş siteleri üzerinden insanları dolandırıyormuşum. Kimlik kartındaki fotoğraf ve bilgiler benimkiyle uyuşmuyordu. Yalnızca adım ve kimlik numaram doğruydu. İfade verdim ve dolandırıcıdan şikayetçi oldum. Bir süre sonra tekrar aradılar, İstanbul'dan üç dosyamın geldiğini belirttiler. Alışveriş sitesinden telefon ve televizyon istemişim, uzman çavuş kimliğiyle dolandırmışım. Biri de babamı aramış ve sert kayaya çarptığımızı söyleyerek tehditler savurmuş. Hesaplar kesinlikle bana ait değil. Kafalarına göre araç ruhsatı yapmışlar, benim arabam diye teminat göstererek milleti kandırmışlar. Bir an evvel bu kişi ya da kişiler bulunsun. Evimizde huzur kalmadı, psikolojim bozuldu." dedi. 







Yorumlar (0)