Dolandırıcıyı uçan tekmeyle böyle indirdi!

Sarraf, kendisine sahte altın satmaya çalışan zanlıyı kovaladı ancak dolandırıcı hızlı çıktı. Dolandırıcıdan çok daha hızlısı ve idmanlısı vardı. Sarrafın komşusu olan motokurye atlayıp motosikletine dolandırıcının önüne çıktı ve uçan tekmeyle etkisiz hâle getirdi.

YAŞAM 06.01.2021, 10:52
Dolandırıcıyı uçan tekmeyle böyle indirdi!

İstanbul'un Pendik ilçesi Kurtköy semtinde bir şüpheli, girdiği kuyumcuda elinde bulunan altın bileziği bozdurmak istedi. Kuyumcu kısa bir incelemeden sonra altının sahte olduğunu anladı. Dolandırıcı, altının sahte olduğunu söyleyen sarrafa bağırarak üste çıkmaya ve zaman kazanmaya çalıştı. İstediği zamanı elde eden dolandırıcı bir anda kuyumcudan çıkarak koşmaya başladı. Kuyumcu çalışanları zanlının peşinden koştu ancak geç davrandıkları için yakalamalarının mümkün olmadığını anlayarak tempolarını düşürmeye başladı.

Olan biteni birkaç saniye içinde anlamaya çalışan kuyumcunun komşusu genç kurye, seri bir şekilde plan yaparak motosikletine atladı ve zanlının kaçış istikametinin tersine motosikletini sürerek dolandırıcının önüne çıktı. Zanlının önünü keseceği noktaya gelen kurye motosikletten indi ve dolandırıcıyı durdurmak için habere konu olan o meşhur uçan tekmeyi indirdi. Zanlı yere düştükten sonra kaçacağını değerlendiren kurye, bu kez de dolandırıcı yerdeyken etkisiz duruma getirmeye çalıştı. Kuryenin kısa süren etkisizleştirme çabaları sırasında etraftaki vatandaşlar ve kuyumcu çalışanları yetişerek zanlıyı hareket edemez duruma getirdi. Dolandırıcı, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi.

Sarraf: Son haftalarda çok olmaya başladı

Kurtköy semtinde 25 yıldır kuyumculuk yaptığını belirten iş yerinin sahibi Fuat Sevgi, "Dün ben başka bir müşteri ile ilgilenirken çalışanlarımızdan Furkan bey ile Ali Kemal bey yanıma geldi. Bir müşterinin Trabzon bilekliği getirdiğini ve bozdurmak istediğini ilettiler. Kontrol ettim ve kesinlikle bilekliğin sahte olduğunu söyledim. Ben bunu söyleyince dolandırıcı bir anda tepki göstermeye başladı. Boşluk bulup hemen kaçtı, biz de arkasından koştuk ama yetişmemiz mümkün olmadı. Elimizi çabuk tutamadık. Ama komşumuz olan kurye arkadaşımız motosikletine atlayıp hemen yakaladı. Son aylarda bu gibi olaylar çoğaldı." dedi.

Kurye: Tekme atmak zorunda kalım

Uçan tekme atarak dikkatleri üzerine çeken motokurye Fırat Özalan ise, “Bir siparişi teslim edip döndüm. Tam o sırada bağrışma ve koşuşturmaları gördüm. Motosikletime atlayıp şahsın önünü kestim. Motosikletten indim. Üzerime doğru koşuyordu. Uçan tekme atmak zorunda kaldım. Baktım ki yine kaçmaya çalışıyor, bu kez de yerdeyken vurmak zorunda kaldım." diye konuştu.

Yorumlar (0)