Çamur içinde can vermişti: Manisa’da yürek yakan veda

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren yer üstü maden sahasında ‘şlam’ olarak adlandırılan çamur havuzunun çökmesi sonucu çamurun altında kalarak yaşamını yitiren 53 yaşındaki kepçe operatörü İbrahim Demir son yolculuğuna uğurlandı. 

YAŞAM 02.08.2022, 15:49 03.08.2022, 09:00
Çamur içinde can vermişti: Manisa’da yürek yakan veda

Kepçe operatörlüğünden 12 sene önce emekli olan ancak oğlunu evlendirebilmek için 4 ay önce mesleğine geri dönen 53 yaşındaki İbrahim Demir, önceki gün çamur havuzunun çökmesi sonrası çamur altında kaldı. 44 saatlik çalışma ile çamurun içinden çıkarılabilen Demir’in hayatını kaybettiği belirlendi. 

Gözyaşları sel oldu

Demir’in ölüm haberi, ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Biri evli 2 çocuk sahibi olduğu öğrenilen Demir’in diğer çocuğunu da evlendirebilmek için 4 ay önce yeniden işe başladığı belirtildi. 53 yaşındaki babanın cenaze töreninde de gözyaşları sel oldu. Demir’in eşi Alime Demir ile oğulları Samet ve Murat’ın ayakta güçlükle durdukları görüldü. Sinir krizi geçiren kız kardeşi Fadime Demir ise sık sık ‘Ağabey gitme, ne olursun bizi bırakma’ diyerek bağırdı. 

Cenaze namazına Kaymakam Fatih Akkaya da katıldı

İbrahim Demir’in cenazesi, bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cenkyeri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Soma İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Kılınçal’ın kıldırdığı cenaze namazına İlçe Kaymakamı Fatih Akkaya, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Hasan Hüseyin Erdoğan, AK Parti Soma İlçe Başkanı Erol Saygılı, CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, MHP Soma İlçe Başkanı Adem Yıldırım, Ege Linyitleri İşletme Müdürü İsmail Ceran ve yakınları da katıldı.

Yorumlar (0)