Camiye ayakkabıyla girdi! İşte tepki çeken görüntüler...

Gaziantep'te bir kişi, camiye ayakkabıyla girdi. Söz konusu kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi. 

YAŞAM 01.08.2020, 14:30 01.08.2020, 14:34
Camiye ayakkabıyla girdi! İşte tepki çeken görüntüler...

Tepki çeken görüntüler Gaziantep'ten...

Büşra O. isimli şahıs, camiye ayakkabıları ile girdi. Söz konusu kişi, daha sonra görüntüleri sosyal medya platformu TikTok üzerinden yayınladı. Bunun üzerine sosyal medya kullanıcıları, camiye ayakkabıyla girilmesini eleştirdi. 

"Kötü bir amacım yoktu"

Büşra O.'nun kimliği güvenlik kuvvetleri tarafından belirlendi. Gaziantep Valiliği tarafından genç kadın hakkında suç duyurusu yapıldı. 

Görüntüleriyle tepki toplayan Büşra O. için "ibadethanelere hasar verme" suçundan işlem başlatıldığı öğrenildi. Büşra O. camiye ayakkabılarıyla girerken kötü bir şey amaçlamadığını ve yalnızca TikTok uygulamasında insanların dikkatlerini çekmek istediğini, bu sebeple bilinçsiz bir şekilde hareket ettiğini söyledi.

"İdari ve adli süreç işliyor"

Genç kadın hakkında yasal işlem sürerken, yeni bir açıklama daha geldi. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, ayakkabılarıyla girdiği camide fotoğraflar çeken ve ardından sosyal medyada paylaşılan Büşra O. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 153'üncü maddesi uyarınca suç duyurusu yapıldığını, idari ve adli sürecin işlemekte olduğunu ifade etti. 

"İslamiyet'in ilkeleri ile bağdaşmıyor"

Gaziantep Valiliği de halk arasında tepkilere neden olaya ilişkin açıklamada bulundu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Büşra O.'nun İslamiyet'in ilkeleri ile bağdaşmayan bir paylaşım yaptığı, bunun üzerine güvenlik güçleri tarafından söz konusu kişinin kimliğinin ortaya çıkarıldığı ve hakkında "ibadethanelere hasar verme" suçundan işlem başlatıldığı kaydedildi. 

Yorumlar (0)