Bursa'da büyük buluşma gerçekleşti: Yaren leylek ve Adem amca kavuştu

Bursa'da 10 senedir bir balıkçı ile yaşadığı dostlukla milyonlarca kişinin gönlünde taht kuran ve filmlere konu olan Yaren adlı leylek, aylar sonra yuvasının yer aldığı Eskikaraağaç köyüne geldi. Yaren leylek ile balıkçı Adem Yılmaz, bugün Uluabat Gölü'nde beraberce balığa çıktılar.

YAŞAM 08.03.2021, 22:58 09.03.2021, 13:44
Bursa'da büyük buluşma gerçekleşti: Yaren leylek ve Adem amca kavuştu

Ülkemizde 'Avrupa Leylek Köyleri Birliği'ne mensup tek köy olan ve Bursa'ya bağlı Karacabey ilçesinde yer alan Eskikarağaç Mahallesi'nde baharla beraber heyecanla beklenen kavuşma gerçekleşti. Göçten dönen Yaren leylek, önceki senelere nazaran biraz gecikse de, evvelki gün yuvaya konarak baharı herkese müjdeledi. Geçtiğimiz yıl eylül ayında köye veda ederek göçe başlayan Yaren leylek, kışı geçirmek için diğer göçmen arkadaşları ile beraber Afrika'ya doğru kanat çırpmıştı. Yaren leylek bu sene bahar göçünde diğer yıllara göre gecikse de, dün yuvasına konarak tekrar geri döndü ve dönüşünden bir gün sonra kayığı ile göle açılan balıkçı Adem Yılmaz’ın kayığına yeniden kondu. Hikayeyi basından ve sosyal medyadan takip eden sevenlerinin tedirgin bekleyişi de böylelikle son buldu.



"4. çocuğum"

Balıkçı Adem Yılmaz, gerçekleştirdiği açıklamada, “Onu çok merak ettim. Bu yıl 3 gün kadar gecikti. Geleceği hususunda tereddüt etmiştim. Allah'a şükür ki dün kayığıma geldi. Çok mutlu oldum. Yaren'in gelmesi, evladımın gelmesi gibi. 6 ay boyunca ona balık tutup yedireceğim. Umarım her sene gelir ve Adem amcasını sevindirir. 3 çocuğum vardı, Yaren'le birlikte 4 oldu." dedi.





Yorumlar (0)