Bodrum'da alarm! Uykudan uyandı, görünce şok oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Saadet Ayaz (73), sabah uyandığında bir iguana ile karşılaştı. Korkup ağaca çıkan hayvan uzun çabalar neticesinde kurtarılarak koruma altına alındı.  

YAŞAM 05.07.2021, 14:12 06.07.2021, 09:30
Bodrum'da alarm! Uykudan uyandı, görünce şok oldu

Bir metre uzunluğundaki egzotik kertenkele türü iguana, bahçe içerisindeki bir eve geldi. 

Kısa süreli bir şok yaşadı

O esnada evde olan 73 yaşındaki Saadet Ayaz, uykudan uyandığında iguana ile karşılaştı ve kısa süreli bir şok yaşadı. Saadet Ayaz’ı gören iguana, korkarak bahçedeki ağaca çıktı. Uzun süre ağacın dalında kalan hayvan, bir türlü aşağı inemedi. Olayı haber alan bölge sakinleri de ağacın etrafında toplandı. Ağacın etrafında toplanan mahalleli, telefonları ile ilk kez gördükleri hayvanı görüntülemeye çalıştı. 

Milas Milli Parklar Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi görevlileri ihbar üzerine bölgeye geldi. Görevliler kepçe, sırık ve ağlarla ağaçtaki hayvanı kurtarma çalışmalarına başladı. Korktuğu görülen iguananın önce zeytin ağacına daha sonra yandaki çam ağacına geçtiği belirlendi. Bodrum Belediyesi görevlisi bunun üzerine, çam ağacına çıktı. Vatandaşlar ile birlikte görevliler, uzun çabaların ardından hayvanı çam ağacından alarak kafese koydu. 

Başka bir evden kaçtığı tahmin ediliyor

O esnada kafes içine alınan iguanayı görmek isteyen vatandaşlar, adeta birbirleriyle yarıştı. İguana, Milas Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından Aydın’ın Nazilli’deki hayvanat bahçesine götürüldü. Öte yandan iguananın bölgedeki bir evden kaçtığı tahmin ediliyor.

İguanayı gördüğü anlatan Saadet Ayaz, “Evde yatıyordum, İguanayı görünce kardeşime bağırdım. Ardından komşumuz Zeynep’e de söyledim. Buradan sürünerek gitti, daha sonra ağaca çıktı. Böyle bir hayvanı daha önce görmedim. İlk defa görüyorum” şeklinde konuştu.

İsmail Özyer isimli başka bir vatandaş da iguanayı merak ettiklerini belirterek “Yaptığımız araştırmaya göre bir iguana gibi gözüküyor. Net olarak bilmiyoruz. Saldırıyor mu, ne yapıyor, bilmiyoruz. Böyle bir hayvanı daha önce görmedik. Hayvanat bahçesinde gördük” açıklamasını yaptı.

Sami Eriş isimli mahalle sakini ise “Tuhaf bir hayvan, ben hiç görmedim. Ağacın başından inmiyor, hayvan korkuyor. Bizden korkuyor, ne yapsın. Farklı bir hayvan” sözlerini kullandı. 

Yorumlar (0)