Birbirini en çok seven çiftlerin yaşadığı ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Birçok kişi Paris’i Aşıklar Şehri olarak biliyor. Ancak yapılan araştırma doğru bilinen bir yanlışı gözler önüne serdi. 45 ülkede gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, birbirini en fazla seven çiftler Macaristan’da yaşıyor.

YAŞAM 10.03.2023, 13:41 10.03.2023, 13:45
Birbirini en çok seven çiftlerin yaşadığı ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Polonya'da bulunan Wrocław Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırma birbirini en çok seven çiftlerin nerede yaşadığını ortaya çıkardı. 45 ülkeden toplamda 9 bin 500 kişinin katılım sağladığı araştırma sonucu liste belli oldu.

En mutsuz çiftler Pakistan’da

Partnerlerine karşı hissettiklerine dair anket dolduran çiftler, "Partnerimi görmek bile beni mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor", "Benim açımdan partnerimle olan ilişkimden daha önemli bir şey bulunmuyor” ve "Partnerimden büyük ölçüde duygusal destek görüyorum" gibi ifadelerde bulundu.

9 puan üzerinden sonuçlandırılan araştırmada, en mutsuz çiftlerin yaşamını sürdürdüğü ülke 6,49 puanla Pakistan seçildi. Listenin ilk sırasında ise 7,94 puanla Macaristan yer aldı.

Portekiz ve Malezya ise 7,88'er puan alarak Macaristan'ı izledi.

İzmir ve İstanbul’dan katılımcıların bulunduğu araştırmada ise Türkiye, 7,29 puan alarak 37'nci sıraya yerleşti. Araştırmacılar, çiftlerin mutluluğu ve ülkelerin gelişmişlik seviyesi arasında bir doğru orantı olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)