Azerbaycanlı iş kadını eşi için Bursa'da taht yaptırdı

Azerbaycanlı bir iş kadını, eşi için Avrupa Hun İmparatorluğu'nun hükümdarı Attila'nın tahtına benzer bir taht yaptırdı. Görenler hayranlığını gizleyemiyor.

YAŞAM 14.02.2021, 15:10 15.02.2021, 09:00 Hanife
Azerbaycanlı iş kadını eşi için Bursa'da taht yaptırdı

Azerbaycan'da yaşayan ve aynı zamanda Bursa'da iş yapan bir iş kadını, eşi için bir taht yaptırmak için  İnegöl ilçesinde bulunan Metin Çiftçi'yle irtibata geçti.

Avrupa Hun İmparatorluğu hükümdarı Atilla'nın tahtından yola çıkılarak yapılan araştırma sonucu gönderilen bir fotoğraf üzerine işe koyulan ahşap ustası Çiftçi, istenilen tahtı tamamen gürgen ağacından makine değmeden el emeğiyle 3 ayda arkadaşıyla birlikte tamamladı.



10 bin dolara mal oldu

Çiftçi, taht yapımının her aşamasını müşterisiyle paylaşıp, beğenmesiyle tahtı bitirdi. El emeği gösterişli taht Azerbaycanlı iş kadınına teslim edilecek.

Ağırlığı 500 kilogram olan taht 5 parçadan oluşuyor ve bu tahtın piyasa değeri yaklaşık 10 bin dolar.



“İtalya’yı yakalamış durumdayız”

Arkadaşıyla birlikte tahtı yaptıklarını aktaran Ahşap ustası Mesut Çiftçi, Atilla’nın tahtından çok etkilenen Azerbaycanlı bir müşterisinin bu tahtı istediğini ve kendilerine bir fotoğraf gönderdiğini söyledi.

Gelen fotoğrafa baktıktan sonra yapabileceklerini söylediklerini ve bunun üzerine çeşitli anlaşmalar yaptıklarını anlatan Çiftçi, yaparken hiç acele etmediklerini, kurdun yüz, diş yapısını kısaca tüm yapısını yansıtmaya çalıştıklarını belirterek, “Biraz da başardık sanırım, sonuçta ortaya bu çıktı.” dedi.



İnegöl mobilyasının tüm Türkiye’de ve yurt dışında bilindiğini belirten Çiftçi, “İtalya'yı yakalamış durumdayız. Ama bizim gibi ustalar da azalıyor maalesef. Daha çok makineleşme olduğu için el emeği ve sanat üzerine yapılmış tasarımlar biraz geri planda kalıyor." İfadelerine yer verdi.


 

Yorumlar (0)