Aşı Geliştirme Merkezi'nin 4 bilgisayarı çalındı 

Erciyes’te bulunan ve yerli aşıların geliştirildiği Aşı Geliştirme Merkezi’nden 4 adet bilgisayar çalındı. Merkez Başkanı Mustafa Çalış, bilgisayar içerisinde aşı ile ilgili herhangi bir bilginin bulunmadığını aktardı. 

YAŞAM 27.05.2021, 17:02
Aşı Geliştirme Merkezi'nin 4 bilgisayarı çalındı 

Yerli aşı çalışmalarının son hızla gerçekleştirildiği Kayseri Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde kullanılan 4 adet dizüstü bilgisayar çalındı. Hırsızlık durumunu fark eden merkez personeli, polis ile iletişime geçti.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri, merkez ve çevresindeki güvenlik kameralarını izleyerek hırsızı tespit etti. Hırsızın bilgisayarları neden çaldığı bilinmese de tüm cihazlar sağlam şekilde polis tarafından ele geçirildi.

Bilgisayarlar Aşı Geliştirme Merkezi görevlilerine teslim edilirken ismi açıklanmayan hırsız de mahkeme tarafından tutuklandı.

Aşı ile ilgili bilgiler bilgisayarlarda değil

Erciyes Üniversitesi Rektörü ve Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çalış: “Bu hırsız, akşam saatlerinde hastalık şikayetiyle acile giriş yapıyor. Parazitoloji bölümüne giderken, bölümün hemen yanında olan aşı merkezine giriyor ve bilgisayarları alıyor. Olay fark edildiğinde de direkt olarak polis ile iletişime geçildi ve polis de şahsı buldu. Bu bilgisayarlar bizim doktora öğrencilerimizin. Yani içerisinde aşı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bilgisayar içindekiler, doktora öğrencilerinin kendi araştırmaları. Hırsızın hemen bulunması konusunda hızlı hareket eden polislerimize çok teşekkür ediyorum.”



“Bilgisayarları kontrol ettirdik”

Çalış: “Bu bilgisayarlar öğrencilerimizin olmasına karşın biz bir çalışma gerçekleştirdik ve bilgisayarlara girilip girilmediğine baktırdık. Cihazlar hiçbir şekilde açılmamış ya da içlerinden bilgi aktarımı olmamış. Yani bu olay, kamuoyunda belirtildiği üzere aşı bilgilerinin çalındığı ile uzaktan yakından ilgili değil. Başhekime talimat verdik. Artık daha sıkı güvenlik tedbirleri alacağız.”

Yorumlar (0)