Artvin’de kovanları parçalayan ayı, arıcının yatağında yattı

Artvin’e bağlı Arhavi ilçesinde bir ayı, arıcıya ait olan barakaya girerek kovanlarına zarar verip maddi hasara sebep oldu.

YAŞAM 03.05.2021, 20:08 04.05.2021, 12:11
Artvin’de kovanları parçalayan ayı, arıcının yatağında yattı

Arhavi ilçesine bağlı Kamilet mevkisinde Erkan Can adlı yurttaşa ait dağ evinde kovanlara saldıran ayı, 12 kovanı paramparça edip ballarını yedi. Kovanlarının telef olması sebebi ile büyük bir üzüntü yaşayan Can, “Ben onun hudutlarına girmiyorum, o da benim hudutlarıma girmeseydi iyi olacaktı fakat bakalım sonumuz ne olacak.” sözlerini sarf etti.

"2,5 senedir besliyordum"

Talihsiz arıcı, kovanlarının paramparça olması sebebi ile duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: 

"15 senedir bu işi yapıyorum. Son 2,5 yıldır beslediğim bir ayı vardı. Yavruyken insan kıyamıyor. Dağlık alana, arılarımın bulunduğu bölgeye gidip gelirken her zaman karşılaşıyorduk. Adeta elimin altındaydı, ona ekmeğin üzerine bal döküp bırakıyordum. Bu gitgide bana alıştı. 

"Yatağıma yatmış, battaniyemi kullanmış"

İlk dönemlerde bir peteğime zarar vererek bu işe başladı. Sonra 2 petek, 3 petek derken; en sonunda da 12 kovanımı parçaladı. Halbuki dağda bulunan kulübeme girmiş, yatağıma uzanıp yatmış, battaniyemi kullanmış. Ona her türlü imkanı sundum fakat yaptığı bu iş hiç olmadı. Keşke yapmasaydı. Ben onun hududuna girmiyorum o da benim hududuma girmese çok daha iyi olacaktı da bakalım sonumuz ne olacak.”





Yorumlar (0)