Antalya'da beklenen sağanak başladı

Meteoroloji ve AFAD'ın uyarılarının ardından Antalya'da beklenen "kuvvetli ve şiddetli yağışlar" sabah saatleri itibarıyla etkisini gösterdi. Yağışlara yolda yakalananlar zor anlar yaşadı.

YAŞAM 16.03.2023, 09:09 16.03.2023, 18:10 Hakan Öksüz
Antalya'da beklenen sağanak başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı bölgeleri için "kuvvetli ve şiddetli yağış" uyarısı yapıyor. AFAD ile birlikte Meteoroloji'nin bugün için uyarıda bulunduğu illerden biri Antalya olmuştu. Sabah saatleri itibarıyla beklenen kuvvetli ve şiddetli yağışlar başladı. 

Şiddetli yağışlara yolda yakalanan bazı vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Yağmur sularının birikmesi nedeniyle bazı sokaklarda göller oluştu. 

Antalya'da şiddetli sağanak uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre Antalya'nın merkez ilçeleri ile doğu kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağışların etkili olmasının beklendiği kaydedilmişti. Bu gök gürültülü sağanak yağışların (metrekareye 51-100 kilogram) sel, ulaşımda aksama, yıldırım ve su baskını gibi olumsuzluklara sebep olabileceği belirtilmişti.

Şanlıurfa ve Adıyaman'da şiddetli yağışlar can alıyor

Türkiye'nin bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve su baskını gibi olumsuzlukları beraberinde getiriyor. Şanlıurfa ve Adıyaman'da önceki gün etkisini gösteren yağışların ardından caddeler göle döndü. Gece saatlerinde açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa'da 12 ve Adıyaman'da 2 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Yorumlar (0)