Anne şefkati: İzmir'de anne kedi, hasta yavrularını doktora taşıdı

İzmir'e bağlı Karabağlar'da anne şefkatini bir kez daha gözler önüne seren ve izleyenleri duygulandıran görüntüler meydana geldi. Bir anne kedi, enfeksiyon sebebi ile gözlerini açmakta zorlanan yavrularını, belediyeye ait sağlık işleri müdürlüğüne taşıdı. Doktor ve hemşireler tarafından ilk müdahalenin yapıldığı kediler, veteriner işleri müdürlüğünde tedavileri tamamlandıktan sonra sahiplendirildi.

YAŞAM 27.03.2021, 23:24 28.03.2021, 16:43
Anne şefkati: İzmir'de anne kedi, hasta yavrularını doktora taşıdı

İzmir’e bağlı Karabağlar ilçesindeki Eskizmir mevkiinde bulunan belediye sağlık işleri müdürlüğü personelleri, geçtiğimiz günlerde oldukça özel bir ana şahitlik etti. Bir anne kedi, iki yavrusunu birer gün arayla sağlık işleri müdürlüğüne kadar taşıdı. Anne kedi, personellerin şaşkın bakışları arasında uzun uzun miyavlayarak yardım talebinde bulundu. Yavru kedilerin göz bölgesindeki enfeksiyonu tespit eden doktorlar ve hemşireler, veteriner işleri müdürlüğü ile de görüşme yaparak ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

“Bizden yardım istedi.”

Anne kedi ve yavrularını ilk kez gördüklerinde oldukça şaşırdıklarını dile getiren sağlık işleri müdürlüğü personelleri, “Sokakta yaşamını sürdüren anne kediyi yurttaşlarımızla birlikte besliyor, sularını veriyorduk. Fakat doğum yaptığından haberimiz yoktu. Sabahın erken saatlerinde hasta kabulüne başladığımız esnada, yavruları ile birlikte geldi. Uzun uzun miyavlayarak yardım talep etti. Bu duruma oldukça şaşırdık. Dikkatli bir şekilde inceleme yapınca, yavruların gözlerindeki problemi gördük. Veteriner işleri ile irtibata geçerek, elimizdeki ilaçlarla ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Yavruların gözleri açılınca da çok mutlu olduk. Anne ve yavrularını daha iyi bakılacakları veteriner işlerine gönderdik. Başımıza ilk defa böyle bir şey geliyor. Hem çok duygulandık hem de çok sevindik. Anne ve yavrularının sahiplendirildiğini öğrendik." dedi.









Yorumlar (0)