Ankara'da ses telleri kesilen 20 köpek yeni yuvalarına kavuştu!

Ankara'ya bağlı Keçiören ilçesinde, uygunsuz şartlarda beslendiği gerekçesi ile el konulan ve ses tellerinin kesildiği tespit edilen 30 köpekten 20'si, 72 kişi arasında noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişi ile yeni yuvalarına kavuştu.

YAŞAM 11.01.2021, 17:45 12.01.2021, 14:02
Ankara'da ses telleri kesilen 20 köpek yeni yuvalarına kavuştu!

Ankara'ya bağlı Keçiören ilçesinde bulunan Uyanış Mahallesi'nde yaşayan Cangül Ç.'nin binasının bodrum katında uygunsuz şartlarda beslediği 68 köpek ile söz konusu şahsın kayınvalidesi Fatma Ç.'nin evinde kötü şartlarda beslediği 6 kedi ve 9 köpeğe, Doğa Koruma ve Genel Müdürlüğü personelleri tarafından 2 Aralık tarihinde el konuldu. 

Keçiören Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alınan hayvanlardan 30 tanesinin ses tellerinin kesildiği tespit edildi.

Keçiören Belediyesi’nin sahiplendirme işlemine dair ilanına yaklaşık olarak 15 bin hayvansever katılım gösterdi. 15 bin başvuru incelendi ve eleme yoluna gidildi. Elemenin ardından sayı 350'ye indirildi. Daha sonra belediye personelleri ev ziyaretleri gerçekleştirerek hayvanların besleneceği ortamı ve şartları detaylı bir şekilde inceledi. Gerçekleştirilen inceleme neticesinde başvuru sayısı 72'ye indirildi.

30 köpekten 20 tanesinin sahiplendirilme işlemi, noter huzurunda kura çekilişi yapılarak gerçekleştirildi. 

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un da bulunduğu törende, 72 hayvanseverin adlarının yazılı olduğu toplarla kura çekilişi yapıldı. Kurada adları çıkarak hayvanların yeni sahibi olanlar büyük bir mutluluk yaşadı.

"İyi bakılmayanlar geri alınacak"

Başkan Altınok, hayvanların takibinin bundan sonra da belediye tarafından gerçekleştirileceğini kaydederek, "Hayvanlara bakamayan olursa, onları tekrar geri alacağız. Bu canlara çocuğumuza baktığımız gibi bakmalıyız. Bu masumlar ağır bir travma yaşadı. Bundan sonra hepsi siz değerli hayvanseverlere emanet. Onlara çok iyi bakın." ifadelerini kullandı. 

Çekiliş sonucu köpek sahiplenen Gökçe Kağan, "Allah'a şükür ki kura bize çıktı, bundan sonra dostumuza gözümüz gibi bakacağız. Ailecek çok istiyorduk ve en sonunda kavuştuk. Yaşadıklarını ilk duyduğumuzda içimiz cız etti. Hayvan hakları kanununun da bir an evvel çıkmasını talep ediyoruz. Dostlarımıza daha fazla zarar verilmesin. Artık ikinci bir kızımız oldu, bundan sonra köpeğimizi harika bir hayat bekliyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)