Ankara'da köpek katliamı!

Ankara'da Beytepe Mahallesi'nde vatandaşlar yerde hareketsiz yatan köpekler gördü. Köpeklerin yanında, zehirli olduğu iddia edilen sosisler bulundu.

YAŞAM 03.10.2019, 23:07
Ankara'da köpek katliamı!

Çankaya'nın Beytepe Mahallesi 1787'nci Sokak'taki boş arazide ölü köpekleri görenler, polise haber verdi.

Sosislerden alınan numuneler de zehirli olup olmadıklarının anlaşılması için laboratuvar incelemesine gönderildi.

Olaya tepki gösteren mahalle sakinleri, Ankara Valisi Vasip Şahin'den bölgeye kamera yerleştirilmesini talep ettiklerini söyledi.

Haydar Özkan:  "Buraya kameralar takılsın, yasal uyarılı afişler yapılsın dedik"

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, "Buraya kameralar takılsın, yasal uyarılı afişler yapılsın dedik. Arkadaşlarımız dikkat çekebilmek için günlerdir burada nöbet tutuyorlar, zehirlemeleri önlemek adına. Buraya geldiğimizde zehirli sosisleri gördük. Araştırmamız neticesinde, iki tane yavru köpeğin yine zehirlenerek öldürüldüğünü tespit ettik. Bunlara 'yeter artık' diyoruz. Bu adam ruhsuz, yaratık ve cani ama bunun için tedbir almayanlarında kabahatleri var" ifadelerini kullandı.

"Umarım son haliyle o yasa çıkar"

Özkan, yasa tasarısının dün mecliste görüşüldüğünü anımsatarak, "Umarım son haliyle o yasa çıkar. Çıkar ise gerçekten iyi olacak. Komisyon üyelerine teşekkür ediyoruz. Burada TBMM'ye çok büyük görev düşüyor. Bütün vekillerimizden o tasarının olumlu yönde oylanmasını kabul edilmesini talep ediyoruz. Ayrıca, belediyeler her gece binlerce yok ediyor. Bütün ilçe belediyeleri, birbirlerinin sınırlarına hayvanları atıyor ve hayvanlar dağlarda ölüme terk ediliyor." değerlendirmesini yaptı.

Diğer taraftan, aynı yerde 18 Nisan'da da yine 7 köpek yanlarında zehirli olduğu iddia edilen sosislerle ölü bulunmuştu.

Yorumlar (0)