En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Trabzon-Gümüşhane yolunu taş ve çamur kapattı: Ulaşım tek şeritten sağlanıyor

YAŞAM 15.06.2023, 12:22

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde dün geceden bu yana şiddetli yağışlar etkili olmayı sürdürüyor. Yağışlar nedeniyle Trabzon-Gümüşhane karayolu üzeri yamaçlardan gelen çok sayıda taş, çamur ve ağaç parçalarınya kaplandı. 

Vakfıkebir'de Fol ve Yalı Mahallesi dereleri, Çarşıbaşı Deresi, Yomra Şana Deresi, Beşikdüzü Ağasar Deresi ile Tonya'daki bazı derelerin de yağış sebebiyle debileri yükseldi.

Bu nedenle yol bugün sabah saatlerinde Maçka ilçesi Yazılıtaş mevkii başta olmak üzere bir çok noktada ulaşıma kapandı. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, Karayolları ekipleri bir çok noktada başlattığı çalışmayla karayolunu tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açtı.

Yazılıtaş mevkiinde yolun hemen üst kesiminde bulunan 2 ev sel suları ve çamur nedeniyle zarar gördü.

Öte yandan bölgedeki derelerin debileri de artarken, bir çok derede su seviyesi ortalama 2 metre yükseldi.

Trabzon Valisinden açıklma

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu  sosyal medya hesabından Trabzon-Gümüşhane kara yolu ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Gümüşhane-Trabzon kara yolunun Çatak mevkisinde yoğun yağmurlardan kaynaklanan teressübatın ana yola akması sonucu gerekli tedbirleri alınmış, trafik akışı kontrollü şekilde sağlanmaktadır. Karayolları ekiplerimiz tarafından gerekli çalışma yapılmaktadır."

Öte yandan Vali Ustaoğlu, il genelinde yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğine dikkati çekerek "İlimiz genelinde yoğun yağışların bu akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmekte olup tüm kurumlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını rica ediyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)