Türkiye ve Almanya organik tarımla yaklaşıyor

Avrupa Birliği’nin (AB) finanse ettiği “Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) Saygınlığının Artırılması Projesi” kapsamında yürütülen “İletişim Planlama Çalıştayı” sonlandı. 15 aylık Türkiye-Almanya organik tarım süreci başlıyor.

TARIM 21.11.2019, 17:51
Türkiye ve Almanya organik tarımla yaklaşıyor

Erzurum ve son olarak İstanbul’da gerçekleştirilen 5’er günlük 3 çalıştay ile eğitimlerin ardından eğitimciler Doç. Dr. Mesut Eren, Doç. Dr. Emel Poyraz ve Uluslararası Ekolojik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) uzmanı Niamh Holland’dan dolayı Marmara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsü’ne teşekkür ziyaretleri gerçekleştirildi.

Organik tarım STK’ları işbirliğine gidiyor

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DOĞTARBESBİR) Başkanı Nazmi Ilıcalı’nın teşrif ettiği çalıştay sonunda, projenin Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerde faaliyet gösteren STK’ların katılımlarıyla ortak amaç etrafında bir araya gelmelerine Ilıcalı şu yorumlarda bulundu:

"Sürdürülebilir üretim modeli için toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmaları çok önemli. Biz STK'lar, organik tarım konusunda üretimde verimliliğe odaklandık ve çalışmalarımızı sizlerin de katkılarıyla dünya ile uyumlu ve işbirliği yaparak ilerletmek istiyoruz. Strateji ve iletişim planları olan dernekler olmak istiyoruz. Böylece, hedeflerimizi daha sağlam belirlemiş olacağız. Karşılıklı etkileşimle Türkiye ve Almanya'daki dernekler olarak planlarımızı ve raporlarımızı hazırladığımız web sitemizdeki veri tabanına kaydedeceğiz. Daha doğrusu geleceğimizi planlayabileceğiz. Organik tarım dernekleri olarak bu proje sayesinde sektörle ilgili tüm kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarını paydaş haline getiren bir üst kuruluş fikri bile gelişti. Katkılarınızdan dolayı size ve ekibinize teşekkür ederiz."

15 aylık süreçte, Türkiye ve Almanya’daki STK’ları birbirine yakınlaştıracak platform oluşturulacak. Türkiye’den 12 ve Almanya’dan 10 dernek projeye katılacak. Bu süreçte de Türk dernekleri 5 günlük Almanya’da çalıştay ziyaretlerini gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)